Οι «Μωμό(γ)εροι» αναδεικνύουν την ποντιακή Γενοκτονία μέσω του σχολείου

Κοινωνία /

Εκστρατεία ανάδειξης του ζητήματος της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας ανέλαβε ο πολιτιστικός σύλλογος Α.Μάρκου «Οι Μωμό(γ)εροι».

Στο πλαίσιό της εντάσσεται η παρουσίαση σχετικού εγχειριδίου σε δημοτικά σχολεία με την μέχρι στιγμής σχετική δραστηριότητα να έχει ως εξής:

Τρίτη 31.3.15
Δ2 τάξη του 2ου δημοτικού σχολείου δασκάλα Αναστασία Διαμαντίδου. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών υπήρξε συγκινητική.
Α1 τάξη του 2ου δημοτικού σχολείου δασκάλα Αγάπη Πολυμένη
Τα παιδάκια έθεσαν στοχευμένες ερωτήσεις αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον τους και την συμμετοχή τους.
Πέμπτη 2.4.15
Α2 τάξη του 4ου δημοτικού σχολείου δασκάλα Σοφία Μιχαηλίδου.
Τα παιδάκια έθεσαν αντίστοιχες ερωτήσεις αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον του και την συμμετοχή τους.

Στην συνέχεια αυτής της εκπαιδευτικής δραστηριότητας ο σύλλογος σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς διοργανώνει εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας γιά την Τρίτη 12.5.15, στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς, με ώρα έναρξης 6 το απόγευμα.

«Δικαίωμα στην μνήμη και όχι στη λήθη, το δικαίωμα απαγόρευσης της βαρβαρότητας είναι δικαίωμα της ανθρωπότητας», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα

Ευχαριστήριο του προέδρου της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς Ιωάννης Λιναρδάκης ευχαριστεί θερμά: Την ΑΝΟΣΗ – ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ, τον Αναστάσιο […]

Η βασιλόπιτα του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Ο αθλητικός σύλλογος ΧΩμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (ΧΩ.Μ.Α.) Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού […]

Δείτε ακόμα