Κοινωνία

Μητροπολίτης Δημήτριος: “Αν και από ανάγκη απομονωμένοι, όχι όμως αποξενωμένοι”

Μήνυμα προς τον κλήρο και τον λαό της μητρόπολης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου απηύθυνε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κκ.Δημήτριος στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Με την απειλή της πανδημίας του κορωναϊού που εισέβαλε στην πατρίδα μας οφείλουμε οι πάντες να μεριμνήσουμε για τις ανάγκες των εμπεριστάτων αδελφών μας.

Εκείνων που είναι ανήμποροι να αυτοεξυπηρετηθούν και είναι εγκαταλελειμμένοι. Τι σημαίνει αυτό;

Αν και είμαστε από ανάγκη απομονωμένοι, δεν πρέπει όμως να μείνουμε αποξενωμένοι.

Η όποια επικοινωνία θα έχει νόημα καί περιεχόμενο ουσιαστικό, εάν κι εφόσον απευθύνεται με γνήσια αισθήματα αγάπης και φιλαδελφίας στις ευπαθείς ομάδες που αισθάνονται πολλές φορές περιφρονημένες, τηρώντας πάντοτε όλα τα μέτρα προφύλαξης που ορίζουν οι επιστήμονες.

Η αλληλεγγύη μας πρέπει αφειδώλευτα να εκδηλώνεται είτε με τον καλό μας το λόγο, με το αδιάπτωτο ενδιαφέρον, με τη χριστοτερπή αλληλοβοήθεια και την προσευχή μας στον εν Τριάδι Θεό ημών και την Παναγία μας, ώστε να αφυδατώνεται ο παραπικρασμός της εγκαταλείψεως και να νοηματίζεται η ζωή μας με το πρίσμα της αιωνιότητος σύμφωνα και με την θεοφιλή προτροπή του Μεγάλου Βασιλείου:

«Του πεινώντός εστιν ο άρτος, ον συ κατέχεις· του γυμνηνεύοντος το ιμάτιον, ο συ φυλάσσεις εν αποθήκαις· του ανυποδήτου το υπόδημα, ο παρά σοι κατασήπεται· του χρήζοντος το αργύριον, ο κατορύξας έχεις.

Ώστε τοσούτους αδικείς, όσοις παρέχειν εδύνασο». Το ζητά ο Χριστός από όλους μας. Μην του το αρνηθούμε.

Γιατί τότε κι Εκείνος θα μας αρνηθεί ενώπιον του Πατρός Του.

Διότι στα πρόσωπα των αναξιοπαθούντων και ανημπόρων αδελφών μας, αντικατοπτρίζεται ο ίδιος ο Κύριος. Και ας μη λησμονούμε ότι «ο ελεών πτωχόν, δανείζει Θεώ» (Παρ. 19,17)”.

†Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος

Περισσότερα

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν τους αδελφούς Πατράλη

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους αδελφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]