Κοινωνία

Μήνυμα δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η φετινή παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται στη σκιά του πολέμου και της πανδημίας. Η σκέψη μας βρίσκεται στις γυναίκες που αναγκάζονται σήμερα να βρεθούν στο δρόμο της προσφυγιάς.

Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, τα τελευταία χρόνια, αναφορικά με τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, έρευνες και αριθμοί αποδεικνύουν ότι υπάρχουν ακόμη στερεότυπα και κόκκινες γραμμές μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Οι διακρίσεις και οι ανισότητες σε τομείς όπως η απασχόληση, η παιδεία, οι εργασιακές σχέσεις, η συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων εξακολουθούν να υφίστανται.

Ο δρόμος για την πραγματική ισότητα είναι μακρύς και χρειάζεται προσπάθεια για να αρθούν πλήρως οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα χρόνων.

Η ζωή των ανδρών και των γυναικών είναι παράλληλος βίος, και πρέπει να βασίζεται στις αρχές του αλληλοσεβασμού και της αξιοπρέπειας.

Υγεία και κουράγιο σε όλες.

Χρόνια σας πολλά!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]