Κοινωνία

Ε.Μηναρετζή, η 13χρονη Κιλκισιώτισσα μπαλλαρίνα με τις λαμπρές προοπτικές

Η Κιλκισιώτισσα ταλαντούχα χορεύτρια κλασικού μπαλέτου Ελένη Μηναρετζή της σχολής «Αντάτζο» της Μιράντας Φρόστ, συμμετέσχε στην παράσταση «Η Πεντάμορφη κα το Τέρας» σε χορογραφία της διάσημης Αγγλίδας χορογράφου Ολίβια Πίκφορντ. Οι παραστάσεις δόθηκαν στο θέaτρο ACS στο Χαλάνδρι , σε επιμέλεια της Χριστίνας Ρόκα του «Athens Chlidren’s Ballet» (ACB) Η χορεύτρια μας επιλέχθηκε για την παραπάνω παράσταση , ύστερα από πανελλαδική audition 450 χορευτών και χορευτριών. Η 13χρονη μπαλλαρίνα κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις και τα ευμενή σχόλια για μια λαμπρή σταδιοδρομία.

Το «ταξίδι για το όνειρο» ξεκίνησε τον Ιούλιο με πρόβες που γίνονταν σε διάφορες σχολές χορού στην Αθήνα και συνεχίστηκε για μία εβδομάδα εντατικής προετοιμασίας το Σεπτέμβριο. Ακολούθησαν δεκατέσσερα σαββατοκύριακα επίπονης δουλειάς –προβών υπο την καθοδήγηση των δασκάλων του ACB για την ολοκλήρωση και τελειοποίηση της χορογραφίας.
Το ACB είναι η μόνη στην Ελλάδα εκπαιδευτική ομάδα μπαλλέτου για νεαρούς χορευτές, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνων και δημιουργών.

H Λυν Ουώλλις επίτιμη πρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου,. αναφέρει: «H ευκαιρία ομαδικής συνεργασίας για την προετοιμασία παραστάσεων αποτελεί μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία ζωής! Η συμμετοχή σε μια τέτοια δημιουργική διαδικασία είναι πολύ ουσιαστική και σημαντική για την εξέλιξη κάθε νέου χορευτή».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα