Πολιτισμός

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Μικροκάμπου γιόρτασε τα τριανταχρονά του

Τα τριαντάχρονα της ιδρυσής του και την είσοδό του στην τέταρτη δεκαετία της λειτουργία του γιόρτασε ο πολιτιστικός σύλλογος Μικροκάμπου, με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26.1.14, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Κιλκίς (συνεδριακό κέντρο).
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων και τα εξής:
«… Ο Π.Σ.Μ προσπαθεί με μύριους τρόπους να διασώσει να προβάλει και να μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές τον πολιτισμό, «όπως τον παραλάβαμε από τους προγόνους μας».
Μεγάλη ευθύνη αλλά και «βαρύ» το χρέος μας να κρατήσουμε αλώβητο τον πολιτισμό μας και να τον αφήσουμε κληρονομιά «ανεκτίμητη» στα παιδιά μας, αγρυπνώντας, επισημαίνοντας, αποκαθιστώντας ό,τι τον αλλοιώνει και τον «μολύνει».
Ο Π.Σ.Μ., αντλώντας από την γνήσια τοπική παράδοση και τα θέματά του, παρουσίασε την Κυριακή 26.01.14 με αγάπη και υπερηφάνεια τοπικούς μικρασιατικούς και θρακιώτικους χορούς, τραγούδια του τόπου μας, υλικό γνήσιο και σπάνιο.
Σε μιαν ημέρα παγωμένη και κρύα στο Κιλκίς, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου ήταν ιδιαιτέρως ζεστή αφού οι ψυχές μας πάλλονταςν από υπερηφάνεια, αγάπη και πόνο για τον τόπο μας.
Μικροκαμπίτες, αγόρια και κορίτσια, φόρεσαν την παραδοσιακή μικρασιάτικη και θρακιώτικη φορεσιά και κόσμησαν με το χορευτικό και χορωδιακό σχήμα την εκδήλωση συνοδευόμενα από την μουσική του τραγουδοποιού Νικολάου Κατσίκα και την διεύθυνση των Μαρίας Αλεξίου και Δημητρίου Κεχαγιά. Το σχήμα ερμύνευσε τραγούδια σε μουσική Ξαρχάκου, Θεοδωράκη και Χατζιδάκι.
Το «αγκάλιασμα» της εκδήλωσης από τον κόσμο και η υποστήριξή της από φίλους και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης αποτέλεσε την καλύτερη επιβράβευση της προσπάθειάς μας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα