Εκπαίδευση

Θριάμβευσε η Ελλάδα και το Κιλκίς: Καλύτερη μαθητική «StartUp» της Ευρώπης 2022 η “Microgreens Magicgreens” (Βίντεο)

Ικανοποιημένοι από την πρωτιά που κατέκτησαν στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Nεανικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης, το GEN-E 2022 του JA Europe, που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας, είναι οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, που με τη “Microgreens Magicgreens” κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και τον τίτλο της καλύτερης μαθητικής “start up” της Ευρώπης για το 2022 πάνω σε υποβρύχιο.

Είμαστε εκστασιασμένοι! Όταν το πάθος και το ταλέντο συνδυάζεται με σκληρή δουλειά και την κατάλληλη υποστήριξη, τότε μπορούν να γίνουν “Microwonders!” – “Μικροθαύματα!”. Ζήσαμε το όνειρο! Αγγίξαμε ό,τι φαινόταν άπιαστο στα μάτια μας! Μέσα στην οικογένεια του JA μπορέσαμε να δημιουργήσουμε, να δούμε τους εαυτούς μας αληθινούς επιχειρηματίες και να αναδείξουμε το δυναμικό των δημόσιων σχολείων της περιφέρειας! Ευχαριστούμε για όλα! We are JA! We are GEN-E!“, δήλωναν, ενθουσιασμένοι, οι μαθητές από το Κιλκίς, λίγες ώρες μετά τη μεγάλη διάκριση.

«Πρωταθλήτρια» Ευρώπης αναδείχθηκε η μαθητική «start up» MicrogreensMagicgreens από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς. Κατέκτησε το πρώτο Πανευρωπαϊκό βραβείο, το «χρυσό μετάλλιο», στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Nεανικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης, το GEN-E 2022 του JAEurope και κατέχει πλέον τον τίτλο της Καλύτερης Μαθητικής «Start Up» της Ευρώπης για το 2022.

Το Φεστιβάλ GEN-E πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας στις 12 με 14 Ιουλίου 2022 και η ελληνική ομάδα κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση μεταξύ 41 υποψηφιοτήτων από όλη την Ευρώπη. Η μαθητική «start up» από την Ελλάδα εντυπωσίασε με το πρωτότυπο προϊόν της που λειτουργεί στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, της τεχνολογίας και της έξυπνης διατροφής. Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Κιλκίς παρουσίασαν τον Μicrowonders, τον έξυπνο πύργο παλιού υπολογιστή μέσα στον οποίο καλλιεργούνται με ταχύτητα-ρεκόρ μικρολαχανικά/superfoods με τη χρήση ΙοΤ τεχνολογίας. Τα παιδιά αξιοποιούν τους πύργους των παλιών υπολογιστών, μετατρέποντάς τους σε πλήρως αυτοματοποιημένους, καλαίσθητους θαλάμους καλλιέργειας μικρολαχανικών που χρησιμοποιούνται για γκουρμέ πιάτα και υπερβιταμινούχες σαλάτες.

Το περίπτερο της ελληνικής ομάδας στο διαγωνισμό GEN-E της Εσθονίας

H κατάκτηση της πρώτης θέσης αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία που έχει σημειώσει ποτέ ελληνική μαθητική ομάδα στον Πανευρωπαϊκό αυτό διαγωνισμό που πραγματοποιείται εδώ και 33 χρόνια και αποτελεί τον σπουδαιότερο και ιστορικό θεσμό μαθητικής επιχειρηματικότητας καθώς αντίστοιχοι διαγωνισμοί του Junior Achievement πραγματοποιούνται στις Η.Π.Α. και σε όλο τον κόσμο εδώ και πάνω από 100 χρόνια. Η Μicrogreens Magicgreens είχε κατακτήσει το πρώτο βραβείο στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022» του Junior Achievement Greece στις 13 Μαΐου 2022 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και εκπροσώπησε τη χώρα μας στον διαγωνισμό. Μετά την ανακοίνωση της πρώτης πανευρωπαϊκής θέσης η ελληνική αποστολή πανηγύρισε με μεγάλο ενθουσιασμό την τεράστια αυτή νίκη. Η επίσημη τελετή των βραβεύσεων πραγματοποιήθηκε στο εντυπωσιακό Ναυτικό Μουσείο του Ταλίν με τις απονομές των βραβείων να γίνονται πάνω σε ένα …υποβρύχιο! Δείτε την συγκινητική στιγμή της βράβευσης:

Η ομάδα -που αποτελείται από τον Παναγιώτη Καρατζά, τον Κωνσταντίνο Κουκάκη, τον Χάρη Κολιούσκα, τον Αλέξανδρο Κατσαρώνα, τη Μαρία Δούρου, τη Χριστίνα Κεχαγιά, τους εκπαιδευτικούς Ελένη Σιδηροπούλου και Σταύρο Κατσαρώνα αλλά και άλλους μαθητές και μαθήτριες του 2ουΠειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς- δήλωσε: «Είμαστε εκστασιασμένοι! Όταν το πάθος και το ταλέντο συνδυάζεται με σκληρή δουλειά και την κατάλληλη υποστήριξη, τότε μπορούν να γίνουν «Microwonders»! «Μικροθαύματα»! Ζήσαμε το όνειρο! Αγγίξαμε ό,τι φαινόταν άπιαστο στα μάτια μας! Μέσα στην οικογένεια του JA μπορέσαμε να δημιουργήσουμε, να δούμε τους εαυτούς μας αληθινούς επιχειρηματίες και να αναδείξουμε το δυναμικό των δημόσιων σχολείων της περιφέρειας! Ευχαριστούμε για όλα! We are JA! We are GEN-E!».

Σε κοινή δήλωσή τους, ο Γενικός Διευθυντής του JA Greece Αργύρης Τζικόπουλος, η υπεύθυνη του προγράμματος Εικονική Επιχείρηση Ελίζα Παυλίδη και η Διευθύντρια Επικοινωνίας του οργανισμού Μαρία Γιαννέτου, είπαν: «Η συγκίνησή μας δεν περιγράφεται με λόγια: Αυτές τις ημέρες έλαμψε η νέα γενιά της Ελλάδας! Το πάθος με το οποίο η Microgreens Magicgreens αφοσιώθηκε στην προσπάθειά της, μας γεμίζει περηφάνια και δείχνει το υψηλό επίπεδο της δουλειάς της. Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα από το Κιλκίς που δούλεψε πολύ σκληρά, στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους μέντορες και όλους τους υποστηρικτές της ομάδας που έκαναν το όνειρο πραγματικότητα!».

Σημαντική διάκριση πέτυχε ο μαθητής Αλέξανδρος Κατσαρώνας της Microgreens Magicgreens ο οποίος κέρδισε Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας JA Alumni Leadership Award μαζί με 7 μαθητές και μαθήτριες από άλλες Ευρωπαϊκές ομάδες.

Τρίτο βραβείο και άλλες διακρίσεις στην φοιτητική «startup» DrugnDrop

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η φοιτητική «start up» DrugnDrop από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κατέκτησε την τρίτη θέση, το «χάλκινο μετάλλιο», στον αντίστοιχο φοιτητικό διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 21 Ευρωπαϊκές χώρες. Η ομάδα κέρδισε και το ειδικό βραβείο GAM Investments Financial Sustainability & Growth Award και ο CEO Νικόλας Σπυρέλλης κέρδισε Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας JA Alumni Leadership Award μαζί με 2 φοιτητές από άλλες Ευρωπαϊκές ομάδες.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα