Πολιτική

Μέτρα προστασίας των ανέργων ζητούν Π.Α.Μ.Ε και σύλλογος γυναικών


Κινητοποίηση έξω από το κτίριο του ΟΑΕΔ Κιλκίς διεκδικώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 1.4.15 η τοπική γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ και ο σύλλογος γυναικών Κιλκίς.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
«Τα μέλη του ΠΑΜΕ και του Συλλόγου Γυναικών συζήτησαν με τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, με μακροχρόνια άνεργους, αλλά και με πρόσφατα απολυμένους. Ανέδειξαν την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα των ανέργων, καθώς και την ανάγκη οι άνεργοι να παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Τους κάλεσαν να μη ρίξουν τον πήχυ των απαιτήσεών τους και να αγωνιστούν τόσο για την αναπλήρωση όλων των απωλειών των τελευταίων χρόνων όσο και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, μιας και πλούτος παράγεται καθημερινά στη χώρα μας, όμως αυτός πηγαίνει στα χέρια των καπιταλιστών και όχι των εργατών τον παράγουν.
Επίσης, οι ταξικές δυνάμεις αναφέρθηκαν στο γεγονός, ότι ενώ οι κυβερνήσεις αλλάζουν η ανεργία, η απλήρωτη εργασία και η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων παραμένουν, η φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων συνεχίζεται αμείωτη. Όλα αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν διότι παραμένουν εδώ οι εκμεταλλευτές (βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι κτλ) όπως παραμένουν και οι οργανισμοί και οι συμμαχίες τους (ΕΕ, ΝΑΤΟ κ.ά.).
Στάθηκαν και στο πρόσφατο γεγονός της απόφασης της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΟΑΕΔ να δώσει στην κυβέρνηση 120.000.000 ευρώ με την μετατροπή των ταμειακών διαθέσιμων σε κρατικά «ρέπος», εξηγώντας ότι για ακόμα μια φορά το χρέος το οποίο δημιούργησαν οι κεφαλαιοκράτες καλείται να το πληρώσει ο λαός.
Κάλεσαν, τέλος, σε συνέχιση των αγώνων και των διεκδικήσεων το επόμενο διάστημα με κεντρικό σταθμό την απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς του ΠΑΜΕ στο Κιλκίς.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τα μέλη του ΠΑΜΕ και του Συλλόγου Γυναικών μοίρασαν ανακοίνωση με το πλαίσιο αιτημάτων για τους ανέργους και τις οικογένειές τους, το οποίο περιλαμβάνει:
• Άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία.
• Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.
• Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
• Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και την οικογένειά τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
• Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για άνεργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.
• Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς
• Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε άνεργους, απλήρωτους εργαζόμενους.
• Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο.
• Διαγραφή των χρεών από τόκους.
• Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
• Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζομένων. Να κλείσουν τώρα τα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης. Κατάργηση του νόμου για τη δημιουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ.
• Επανασύσταση ή σύσταση θέσεων εργασίας στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα για όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, χωρίς βλαπτική μεταβολή των εργασιακών και μισθολογικών τους δικαιωμάτων.
• Κατάργηση όλων των ρυθμίσεων που προβλέπουν την αύξηση του ορίου απολύσεων καθώς και τη μείωση των αποζημιώσεων».
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]