Πολιτική

Στο μεθαυριανό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το ΝΤ/ΑΔΕΔΥ

Την συμμετοχή του στο συλλαλητήρι εναντίωσης στα «μνημόνια», που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 5.9.15 στην Θεσσαλονίκη (πλατεία Δικαστηρίων, ανδριάντας Ελευθερίου Βενιζέλου), με ώρα έναρξης 6 το απόγευμα, με την ευκαιρία των εγκαινίων της 80ης Διεθνύς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, γνωστοποιήσε το νομαρχιακό τμήμα Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«….Οι φετινές κινητοποιήσεις, με αφορμή τα εγκαίνια της 80ής Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στις 5 Σεπτεμβρίου 2015, γίνονται ένα μήνα μετά τη ψήφιση του τρίτου «μνημονίου», που «φορτώνει» με νέα βάρη τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους – νέες και τα πλατύτερα κοινωνικά στρώματα.
Η ψήφιση του τρίτου «μνημονίου» από το Κοινοβούλιο καθώς και οι εφαρμοστικοί νόμοι που ακολουθούν, αποτελούν συνέχεια των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων «μνημονιακών» πολιτικών. Το νέο «μνημόνιο» υπονομεύει την λαϊκή κυριαρχία και συνεχίζει το νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ. και το διεθνές κεφάλαιο.

Το νέο «μνημόνιο» οδηγεί σε ύφεση την οικονομία μας, ολοκληρώνει την ισοπέδωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και διευρύνει τη φτώχεια μέσα στην ελληνική κοινωνία. Επιβάλλει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των τραπεζών και του κεφαλαίου και ανοίγει το δρόμο για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Ολοκληρώνει με τον πλέον βάρβαρο τρόπο την λογική του πρώτου και δευτέρου «μνημονίου», δηλαδή, ότι μόνη λύση για τη χώρα μας είναι ο δρόμος της λιτότητας και της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων με ένα λαό φτωχό, χωρίς δημοκρατικά δικαιώματα σε μία χώρα αποικία χρέους.
Προς την κατεύθυνση αυτή, το συνδικαλιστικό κίνημα είναι σημαντικό να αποκτήσει ξανά ρόλο και λόγο και στη μάχη που ακολουθεί, να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και των φτωχών ενάντια στα συμφέροντα των τοκογλύφων, των ολιγαρχών και του κεφαλαίου. Να πείσει τους εργαζόμενους ότι ο μόνος δρόμος είναι ο ίδιος ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα ανεκπλήρωτα αιτήματα – στόχους:

• Κατάργηση όλων των «μνημονίων» και των εφαρμοστικών τους νόμων.

• Επαναφορά όλων των εργατικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που ανατράπηκαν κατά τη μνημονιακή περίοδο, καθώς και του κατώτατου μισθού, των ΣΣΕ και της κυριακάτικης αργίας.

• Προστασία της εργασίας, των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών, της υγείας, της παιδείας και των λαϊκών εισοδημάτων

• Καταπολέμηση της ανεργίας και δημιουργία θέσεων εργασίας, κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων Εργασίας και κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας

• Προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων απέναντι στην αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό…
Ολοι σε αγώνα διαρκείας γιά την ανατροπή των «μνημονίων»
Λεωφορείο του ΝΤ Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ γιά το συλλαλητήριο θα αναχωρήσει στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου, μπροστά από την πλατεία Ειρήνης.

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων