Πολιτική

Μέριμνα για τα σχολικά γεύματα ζητεί ο συνδυασμός “Συμμετέχω”

Δριμεία κριτική στις διοικήσεις της περιφερειακής ενότητας και των δύο δήμων του Κιλκίς ασκεί ο συνδυασμός “Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη” της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Κιλκίς σε ότι αφορά στο θέμα των σχολικών γευμάτων.

Στην σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς την οποία συνυπογράφουν ο επικεφαλής του συνδυασμού Δημήτρης Αγαθόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Αναστασιάδου και Αλέξανδρος Σεϊτανιώτης, αναφέρονται τα εξής:

“Κύριε Πρόεδρε

Προ τριμήνου περίπου σας μεταφέραμε το αίτημα γονέων για την παροχή σχολικών γευμάτων σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου μας.

Από μια μικρή έρευνα, είχαμε διαπιστώσει ότι ποτέ στο παρελθόν ο δήμος ή η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς δεν είχαν ενδιαφερθεί να ενταχθούν στην χρηματοδότηση χορήγησης σχολικών γευμάτων κατά τις προηγούμενες διακηρύξεις των διαγωνισμών.

Σε σχετικό ερώτημα της παράταξής μας «Συμμετέχω», σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τι προτίθεται να πράξει η διοίκηση του δήμου Κιλκίς, δεν έχουμε λάβει καμιάν απάντηση.

Ωστόσο σε αυτό το χρονικό διάστημα, υπήρξε ερώτηση στις 11.10.19 της βουλεύτριας νομού Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Αγαθοπούλου προς το υπουργείο εργασίας και την κ. υπουργό παιδείας και θρησκευμάτων, ζητώντας να ενημερωθεί γιατί, ενώ ο νομός Κιλκίς πληροί τις προϋποθέσεις για την χορήγηση σχολικών γευμάτων, δεν εντάχθηκε σε καμμία εώς σήμερα χρηματοδότηση και ποιες είναι οι δυνατότητες ένταξής του κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο.

Από την απάντηση του υπουργείου, προκύπτει ότι όντως ο νομός Κιλκίς πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, όμως δεν υπήρξε στο παρελθόν σχετικό αίτημα της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς και των δήμων Κιλκίς και Παιονίας για την σχολική περίοδο 2019-20.

Όπως επίσης προκύπτει από το απαντητικό έγγραφο του υπουργείου εργασίας με αρ. πρ. 467/ 6-12-19 προς την κ. Αγαθοπούλου στην διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ότι υπήρξε σχετικό αίτημα της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Κιλκίς, από τις 4.11.19, με το οποίο αιτείται να ενταχθούν σε σχετική χρηματοδότηση και σχολικές μονάδες του νομού Κιλκίς και ότι το αίτημα ένταξης θα ληφθεί υπόψη στην επόμενη διακήρυξη του διαγωνισμού.

Κατόπιν τούτων, προτίθεται ο δήμος να ευαισθητοποιηθεί και να δείξει το ίδιο ενδιαφέρον, όπως η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την ένταξη στην επόμενη διακήρυξη του διαγωνισμού;

Η πρωτοβουλία την οποία αναλάβαμε, στην αρχή της θητείας αυτού του δημοτικού συμβουλίου, ανακίνησε μια σειρά διαδικασιών, τις οποίες παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπ΄όψιν ικανοποιώντας την αγωνία και τις ανάγκες των γονέων”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη