Κοινωνία

Μεγάλη απήχηση είχε στην Γουμένισσα ημερίδα για την δωρεά μυελού των οστών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας η 4η κατά σειρά συνάντηση – ενημερωτική ημερίδα του Εκπολιτιστικού, Λαογραφικού, Εξωραϊστικού, Ποντιακού Συλλόγου «ο Διογένης ο Σινωπεύς» Γουμένισσας και Περιχώρων με θέμα την δωρεά μυελού των οστών για την καταπολέμηση των ασθενειών του αίματος. Τα μέλη του Συλλόγου, πιστά στο ραντεβού για άλλη μια φορά και συνεχίζοντας τη δράση αυτή που ξεκίνησε τον Μάιο του 2017, ενημέρωσαν τον κόσμο για τη σπουδαιότητα της ένταξης νέων ανθρώπων στον κατάλογο εθελοντών δοτών μυελού των οστών αλλά και για την όλη διαδικασία που ακολουθείται εφόσον βρεθεί ιστοσυμβατότητα με κάποιον ασθενή και κληθεί ο εθελοντής δότης να γίνει πλέον δωρητής μυελού.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Χριστόφορο Λαζαρίδη και ακολούθησε προβολή ταινίας μικρού μήκους. Στη συνέχεια, ο γνωστός για τη δράση του αιματολόγος κ. Σμίας Χρήστος, διευθυντής της μονάδας μεταμόσχευσης μυελού των οστών της αιματολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Παπανικολάου και διοικητής των Νοσοκομείων Πέλλας πραγματοποίησε εισήγηση και οπτικοποιημένο υλικό, και έτσι όλοι οι παρευρισκόμενοι και κυρίως οι νέοι υποψήφιοι δότες μυελού έλυσαν τις απορίες τους γύρω από τη διαδικασία της δωρεάς.

Τη σκυτάλη παρέλαβε η κ. Νανούδη Άννα, ψυχολόγος, η οποία συνέδραμε τα μέγιστα στην εκδήλωση, με την ιδιότητα του πρόσφατου δωρητή μυελού των οστών, όπου «διηγήθηκε όλη την ιστορία της», από τη στιγμή που χτύπησε το τηλέφωνό της από εκπρόσωπο του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας και ενημερώθηκε ότι βρέθηκε ιστοσυμβατή με ασθενή μέχρι τη διαδικασία της συλλογής αιμοποιητικών κυττάρων στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Το Σύλλογο Όραμα Ελπίδας εκπροσώπησαν οι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες κ. Αντώνης Ιατρόπουλος, ο οποίος κάνει μια σημαντική προσπάθεια για την διεύρυνση του καταλόγου των Ελλήνων εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην Ημαθία και η κ. Στέλλα Ιωαννίδου, η οποία έλαβε επιχρίσματα από νέους δότες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.


Πολύ σημαντική ήταν για ακόμη μια φορά η συνδρομή και συμβολή της Μονάδας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Γιαννιτσών για τη λήψη επιχρισμάτων.
Το συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε η γραμματέας του Συλλόγου Δέσποινα Λαζαρίδου.


Η βραδιά έκλεισε με την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού καθώς και με την επίσημη ανακοίνωση του προέδρου ότι ο Σύλλογος πλέον ο προχωρά επίσημα σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας και έτσι η δειγματοληψία θα πραγματοποιείται εις το εξής από τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες – μέλη του Συλλόγου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα