Γενικά

Συνάντηση Θ.Καράογλου και Β.Πατουλίδου με παραγωγούς και πωλητές λαϊκών αγορών

Συνάντηση με τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Θόδωρο Καράογλου είχαν οι συνδικαλιστές των λαϊκών αγορών. Ειδικότερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής με τους προέδρους των σωματείων της κεντρικής Μακεδονίας δηλαδή τον κ. Γρίβα από το Κιλκίς, κ. Βουλγαρόγλου από την Πιερία, κ. Tοζίνη από την Πέλλα και κ. Τζίτζη από την Ημαθία συναντήθηκαν το μεσημέρι με τον κ. Καράογλου.

Οι συνδικαλιστές των λαϊκών αγορών μετέφεραν στον υφυπουργό την έντονη διαφωνία τους, αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης, να αναστείλει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών σε τέσσερις νομούς της κεντρικής Μακεδονίας (Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς και Πιερία), λόγω του covid.

Όπως τόνισαν προς τον κ. Καράογλου πρόκειται για μία παντελώς άδικη απόφαση που έχει προκαλέσει την οργή των πωλητών λαϊκών αγορών, που για μία ακόμη φορά, είναι αυτοί που θα υποστούν τεράστια ζημιά. Παράλληλα όμως του μετέφεραν και την οργή του καταναλωτικού κοινού, καθώς όπως του εξήγησαν στις περιοχές, που δε λειτουργούν οι λαϊκές αγορές παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας.

«Κλείσατε τις λαϊκές αγορές που λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους και αφήσατε το στεγασμένο εμπόριο ανοιχτό. Δεν υπάρχει καμία λογική στην απόφαση αυτή», του ανέφεραν χαρακτηριστικά προσθέτοντας, ότι: « Δεν είναι δυνατό να είναι μόνιμα στο στόχαστρο και η εύκολη λύση οι λαϊκές αγορές».

Από τον κ. Καράογλου ζήτησαν να μεταφέρει, προς την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επαναλειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές είτε κανονικά, είτε με το μέτρο του 50% δηλαδή να τοποθετούνται οι μισοί από τους προβλεπόμενους πάγκους.

«Το κλείσιμο των λαϊκών αγορών είναι καταδικαστικό για τους πωλητές και το καταναλωτικό κοινό» επεσήμαναν χαρακτηριστικά.

Επίσης να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση με τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους και να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για το πως θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές κατά την περίοδο του covid, ώστε να αποφεύγονται άδικες και αποσπασματικές πρωτοβουλίες.

Από την πλευρά ο κ. Καράογλου δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει άμεσα με τους αρμόδιους φορείς να τους μεταφέρει τα αιτήματα των εργαζόμενων στις λαϊκές αγορές και φυσικά να τους ενημερώσει για το αποτέλεσμα.

Με εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές συναντήθηκε η Β. Πατουλίδου
Με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές. Αιτία το πρόβλημα, που έχει προκύψει, με το κλείσιμο των λαϊκών αγορών στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς και Πιερίας, λόγω του covid.

Όπως χθες, στη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρο Καράογλου, έτσι και σήμερα οι συνδικαλιστές κατέθεσαν τις αντιρρήσεις και την έντονη διαφωνία τους για το κλείσιμο των λαϊκών αγορών. Επανέλαβαν, ότι πρόκειται για μία άδικη απόφαση, που πλήττει όχι μόνο τους πωλητές των λαϊκών αγορών αλλά και το καταναλωτικό κοινό.

Και από την κ. Πατουλίδου ζήτησαν να μεταφέρει προς την κεντρική εξουσία τα αιτήματα τους. Δηλαδή:

– Να επαναλειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές είτε κανονικά, είτε με το μέτρο του 50% δηλαδή να τοποθετούνται οι μισοί από τους προβλεπόμενους πάγκους.

– Να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση με τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους.

– Να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για το πως θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές κατά την περίοδο του covid, ώστε να αποφεύγονται άδικες και αποσπασματικές πρωτοβουλίες.

Σημειώνεται, ότι το κλιμάκιο των συνδικαλιστών, αποτελούσαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής με τους προέδρους των σωματείων της κεντρικής Μακεδονίας δηλαδή τον κ. Γρίβα από το Κιλκίς, κ. Βουλγαρόγλου από την Πιερία, κ. Μποζίνη από την Πέλλα και κ. Τζίτζη από την Ημαθία.

Πηγή: makthes.gr

Περισσότερα
Δείτε ακόμα