Ελλάδα

Με εισιτήριο η πρόσβαση στον Όλυμπο- Στα σκαριά υπουργική απόφαση

Χαράτσι για πρόσβαση στον βουνό του Ολύμπου φαίνεται πως ετοιμάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με προσχέδιο υπουργικής απόφασης που βλέπει το φως της δημοσιότητας, αν και ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ την οποία την οποία συνυπογράφουν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, προβλέπεται η θέσπιση εισιτηρίου. Ο κάθε επισκέπτης θα πληρώνει 6 ευρώ και το κάθε ΙΧ 12 ευρώ την ημέρα. Τα έσοδα θα αποδίδονται στο Φορέα Διαχείρισης και το Πράσινο Ταμείο ώστε να καλυφθούν οι «αυξημένες ανάγκες που αφορούν τον έλεγχο και τη διαχείριση της επισκεψιμότητας της περιοχής» όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση.

Ο συγκεκριμένος φορέας (ΦΔΕΔΟ) θα είναι αρμόδιος για τον έλεγχο έκδοσης των εισιτηρίων ενώ όσοι εντοπίζονται χωρίς να έχουν πληρώσει, τότε θα τους επιβάλλεται πρόστιμο το οποίο αντιστοιχεί στο 20πλάσιο της τιμής του εισιτηρίου.

Αντιδρούν οι ορειβατικοί σύλλογοι

Με έγγραφη διαμαρτυρία ο ελληνικός ορειβατικός σύλλογος Κατερίνης δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην απόφαση. “Γράψαμε την διαμαρτυρία για να τους συνεφέρουμε” δήλωσε χαρακτηριστικά στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος τους συλλόγου Θεόδωρος Τεκιρίδης, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η απόφαση ελήφθη χωρίς να γίνει καμία επικοινωνία με τα μέλη των ορειβατικών συλλόγων.

Παράλλλα κατήγγειλε ότι στο βουνό δεν υπάρχουν οι υποδομές για να επιβάλεις αντίτιμο και το εισιτήριο αυτό δεν έχει καμία ανταποδοτικότητα. Πρώτα δημιουργείς τις υποδομές και μετά βάζεις τίμημα ανέφερε ο κ. Τεκιρίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα