Γενικά

Ειδικά προγράμματα θεραπευτικής ιππασίας και βιοκαλλιεργειών γιά εκπαιδευτικούς σκοπούς

Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, δια των υπευθύνων του Σσυμβουλευτικού σταθμού νέων και σχολικών δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Κιλκίς, Σωτηρίας Καρολίδου και Ιωάννη Λιναρδάκη αντίστοιχα, σε συνεργασία με το κέντρο κοινωνικής ατήριξης Κιλκίς, θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28.1.15 και ώρες 10.00–12.00, τις παρακάτω δραστηριότητες:

Τρίτη
27-01-15
10.00-12.00

Α. ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
(Σχολή Ιππασίας «Ράντσο» Κιλκίς)
Ενημέρωση, παρουσίαση του τοπικού θεματικού δικτύου «Η επιστήμη και γνώση στην υπηρεσία του ανθρώπου», προβολή βίντεο, παρακολούθηση και συμμετοχή στο όργωμα και τη σπορά με κύριο μέσο το άλογο ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
-Συμβουλευτικός σταθμός νέων ΔΙ.ΔΕ Κιλκίς (Σωτηρία Καρολίδου)
ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ (ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Η΄ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ)
-ΕΕΕΕΚ Κιλκίς (Ελένη Τεχλικίδου)
-Κέντρο κοινωνικής στήριξης Κιλκίς (Αναστασία Καφανταρίδου)
-Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών Κιλκίς (ΚΔΑΠ) (Φόνη Ρουμελιώτη)
-Σχολή ιππασίας «Ράντσο» Κιλκίς (Σωτήριος Πατσιούρας)
Τετάρτη
28-01-2015
10.00-12.00 Β. ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
(Προαύλιο 2ου γυμνασίου)
Παρουσίαση προγράμματος θεραπευτικής ιππασίας με βιωματικό εργαστήριο και εμπλοκή τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, αλλά και όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης Κέντρο κοινωνικής στήριξης Κιλκίς (Γεωργία Τριανταφυλλίδου)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ (ΜΕΝΩΝ)
– Συμβουλευτικός σταθμός νέων ΔΙ.ΔΕ Κιλκίς (Σωτηρία Καρολίδου)
-Γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων ΔΙ.ΔΕ Κιλκίς (Ιωάννης Λιναρδάκης)
-2Ο γυμνάσιο Κιλκίς (Κωνσταντίνος Ντίνου ΠΕ 20)
-2Ο λύκειο Κιλκίς
-4ο δημοτικό Κιλκίς

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος «Θεραπευτική Ιππασία και παιδιά στο φάσμα του αυτισμού» έχει οριστεί σε οκτώ μήνες από τις 10-10-14 έως και τις 10-6-15. Το πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας θα υλοποιείται από την κοινωνική λειτουργό του ΚΚΣ Κιλκίς, Γεωργία Τριανταφυλλίδου και την προπονήτρια της σχολής ιππασίας «Ράντσο» Κιλκίς, Ειρήνη Μητώνα.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
«….Οι ανωτέρω δράσεις θα καλύπτουν το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2015 και στόχος είναι η συνεργασία όσο το δυνατόν περισσότερων δομών – φορέων, για την ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας, ψυχικής υγείας, επίδρασης του φυσικού περιβάλλοντος στον άνθρωπο, ενίσχυση της ομαδικότητας και άρση της διαφορετικότητας. Επί πλέον, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα γίνεται προσπάθεια σύζευξης της τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, αλλά και ομαλής μετάβασης από τη βαθμίδα της Πρωτοβάθμιας στη βαθμίδα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συμμετέχουν ενεργά το κέντρο κοινωνικής στήριξης Κιλκίς, οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, ο συμβουλευτικός σταθμός νέων και το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της ΔΙ. ΔΕ Κιλκίς, οι σχολικές μονάδες γενικής και ειδικής αγωγής των αντίστοιχων διευθύνσεων, η σχολή Ιππασίας «Ράντσο» Κιλκίς, τοπικές επιχειρήσεις, ιδιώτες, φορείς και υπηρεσίες.
Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές ότι τα οφέλη του προγράμματος είναι πολλά και ενδιαφέρει την δευτεροβάθμια εκπαίδευση Κιλκίς να σταθεί αρωγός σε ένα έργο κοινωνικής προσφοράς και επιστημονικής αναζήτησης για την βελτίωση συνθηκών διαβίωσης ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία».

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα