Κοινωνία

Ξύλινα γυαλιά κατασκευασμένα από τον 24χρονο Χριστόφορο Μαριάδη

Τα γυαλιά, είτε πρόκειται για όρασης είτε για ηλίου, είναι πολλά περισσότερα από ένα χρηστικό αντικείμενο. Μας αρέσει να έχουμε πολλά ζευγάρια, τα οποία μας βοηθούν να αλλάζουμε και το στυλ μας κάθε μέρα.

ΜΑΡΙΑΔΗΣ ΓΥΑΛΙΑ Καθρέφτες, διαφάνεια, μέταλλο, διακοσμητικά στοιχεία είναι μόλις κάποιες από τις τάσεις που έχουμε δει να εφαρμόζονται στα γυαλιά. Το ελληνικό δαιμόνιο όμως βρήκε και πάλι τον τρόπο να ξεχωρίσει, δημιουργώντας γυαλιά με σκελετό από … ξύλο. Οσο περίεργο ακούγεια αρχικά, τόσο πιο όμορφο είναι όταν το βλέπεις.

Μετατρέπει ένα κομμάτι ξύλο σε υπέροχα αξεσουάρ που ζηλεύουν ακόμα και οι επώνυμοι σχεδιαστές. Ο Χριστόφορος Μαριάδης ζει στο Κιλκίς, σπούδασε πολιτικός μηχανικός και εργάστηκε στο αντικείμενο του για κάποια χρόνια. Ωστόσο, όταν έληξε η σύμβαση του και ήρθε αντιμέτωπος με την ανεργία πήρε μια σημαντική απόφαση που του άλλαξε τη ζωή.

Στα 24 του, αποφάσισε ότι η αγάπη του για τις χειροποίητες κατασκευές και η ικανότητα του να δίνει μορφή στο ξύλο, μπορούσαν να του ανοίξουν νέους επαγγελματικούς ορίζοντες. Έτσι κατασκεύασε τον πρώτο σκελετό γυαλιών.

“Όταν ξεκίνησα να κατασκευάζω τους ξύλινους σκελετούς, ήθελα περίπου τρεις μέρες για κάθε ζευγάρι. Τώρα χρειάζομαι το πολύ τρεις ώρες. Το ξύλο μου αρέσει γιατί είναι ζεστό υλικό. Ελαφρύ και προσιτό για όλους” .ΜΑΡΙΑΔΗΣ ΟΠΤΙΚΑ

Η διαδρομή από την πρώτη ύλη μέχρι τα μοδάτα γυαλιά, δεν είναι εύκολη. Το πρώτο στάδιο είναι ο σχεδιασμός στο χαρτί. Ακολουθεί η επεξεργασία του ξύλου που με χειρουργική ακρίβεια μεταμορφώνεται σε έργο τέχνης. Έπειτα με τη βοήθεια ενός οπτικού, μπαίνουν οι φακοί, οράσεως ή ηλίου. Το ζευγάρι τοποθετείται στην επίσης χειροποίητη ξύλινη θήκη και είναι έτοιμο για να παραδοθεί στον πελάτη.

Στη συλλογή του έχει μια μεγάλη γκάμα από σχέδια, τα οποία δειγματίζει σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η ζήτηση είναι μεγάλη ενώ μέσω της ιστοσελίδας που δημιούργησε www.cmsunglasses.com εξάγει τα προϊόντα του σε όλο τον κόσμο. “Έχω παραγγελείες από γειτονικές Βαλκανικές χώρες αλλά ακόμα και από Γερμανία και Αγγλία. περισσότερο δουλεύω όμως με Ελλάδα. Οι τιμές είναι χαμηλές γιατί μέσα στην κρίση δεν μπορείς να πουλήσεις ένα προϊόν αν το υπερκοστολογείς. Θα ήθελα να πουλάω σε υψηλότερες τιμές αλλά τότε δεν θα αγόραζε κανείς. Αυτός είναι και ο λόγος που έφτιαξα την ιστοσελίδα. Έχω αναλάβει όλη τη διαδικασία από την παραγωγή μέχρι τη διάθεση των γυαλιών μόνος μου, χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων και έτσι η τιμή παραμένει ιδιαίτερα ανταγωνιστική”.

Η cm by christopher επέλεξε και χρησιμοποιεί μια από τις μεγαλύτερες και ποιοτικότερες εταιρίες οφθαλμολογικών φακών και φακών ηλίου της ” Divel Italia “.

 Πρόσφατα ο Χριστόφορος Μαριάδης παρουσίασε την συλλογή του στην εκπομπή Πρωινό του ΑΝΤ1 με την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]