Πολιτική

Μανώλης Γλέζος: «Να μείνουν μακριά από το ΣΥΡΙΖΑ όσοι επιδιώκουν βουλευτιλίκι»

Νέα παρέμβαση στο θέμα των συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ έκανε από τις Βρυξέλλες ο Μανώλης Γλέζος τονίζοντας ότι «είναι αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του των προσεχών εκλογών βουλευτές της σημερινής Βουλής, οι οποίοι επιδιώκουν ως καριέρα το βουλευτιλίκι και, για να το επιτύχουν, μετέρχονται μέσα άγνωστα στο ήθος της Αριστεράς».

Δεν μας ενδιάφερουν όσοι «μετέρχονται μέσα άγνωστα στο ήθος της Αριστεράς». Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποκαθάρει την ατμόσφαιρα που μολύνεται από τις αναθυμιάσεις του βόρβορου που δημιουργείται από τους επαγγελματίες πολιτικούς, λέει ο ευρωβουλευτής.

Όπως τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «όραμα των αγωνιστών της Αριστεράς δεν υπήρξε ποτέ το επάγγελμα του πολιτικού· οι αγωνιστές πρόσφεραν και θυσίαζαν και την ίδια τους τη ζωή υπέρ του συνόλου» και προσθέτει:

«Αν πρόθεση όλων αυτών είναι όντως να υπερψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να φέρει το λαό στην εξουσία, μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου, χωρίς να είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με θέσεις καθαρές, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αποκαθάρει την ατμόσφαιρα του πολιτικού σκηνικού, η οποία μολύνεται από τις αναθυμιάσεις του βόρβορου που δημιουργείται από τους επαγγελματίες πολιτικούς».

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος είχε αποδοκιμάσει έντονα τις δηλώσεις των ανεξάρτητων βουλευτών Παραστατίδη και Βουδούρη που άφηναν υπαινιγμούς για δωροδοκίες βουλευτών που θα ψήφιζαν υπέρ της εκλογής πρόεδρου της Δημοκρατίας. Οι δύο βουλευτές αποδοκιμάστηκαν και με επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξης Τσίπρας:«Δεν δεχόμαστε υποδείξεις»

«Τη σύνθεση των ψηφοδελτίων μας θα την αποφασίσουμε εμείς και δεν πρόκειται να μας την υποδείξουν οι αντίπαλοί μας, η διαπλοκή ή οι παρατρεχάμενοι της εξουσίας».

Αυτό τόνισε πριν λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία που εκφώνησε στην Κοζάνη στα πλαίσια της κομματικής συνδιάσκεψης Δυτ. Μακεδονίας, αφήνοντας έτσι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι των Θ. Παραστρατίδη και Οδ. Βουδούρη στους συνδυασμούς του κόμματος ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

«Το ποιοι θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια θα το αποφασίσουμε μόνοι μας μέσα απ` τις συλλογικές μας διαδικασίες», είπε ο κ. Τσίπρας, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος τάχθηκε κατά της συμμετοχής των Παραστατίδη – Βουδούρη στους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]