Πολιτική

Έτοιμη η 71 Α/Μ ταξιαρχία «Πόντος» στην μεθόριο λόγω κρίσεως στα Σκόπια

«Ενώ οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και η αστυνομία βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα στα βορειοδυτικά σύνορα της χώρας (Καστοριά και Φλώρινα) λόγω της σοβαρότατης πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στη ΠΓΔΜ, η 71η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία που εδρεύει στο νομό Κιλκίς είναι έτοιμη αν χρειαστεί να παρέμβει άμεσα στη μεθόριο, ενώ πληροφορίες θέλουν να έχουν εντοπιστεί στην περιοχή του Κιλκίς τα σημεία όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά πρόσφυγες μέχρι τη λήξη των ταραχών».

Τα ανωτέρω συμπεριλαμβάνονται σε δημοσίευμα του «Έθνους» σύμφωνα με το οποίο ήδη τα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη έχουν θέσει σε επιφυλακή τα Σώματα Ασφαλείας, ενώ οι αστυνομικές διευθύνσεις και οι τελωνειακές αρχές έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους κατά μήκος της συνοριακής γραμμής».

Ωστόσο, όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση της περιφερειακής ενότητας από πλευράς Πολιτείας, προσθέτοντας απλώς, ότι η δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στην γειτονική χώρα.

Δήλωσε, επίσης, ότι επικοινώνησε με την διεύθυνση αστυνομίας Κιλκίς, από την οποία ενημερώθηκε, ότι και αυτή δεν έχει λάβει οποιαδήποτε επίσημη εντολή ή διαταγή, αλλά εκφράζει τον ίδιο προβληματισμό γιά την επικρατούσα κατάσταση στο κράτος των Σκόπιων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή

Αν… δεν ήταν ο Σούλης!

Τον υφυπουργό υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο ανακοίνωσε ότι φέρνει στο Κιλκίς γιά εκδήλωσή της η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς […]