Πολιτική

Λ.Αυγενάκης: «Σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα η Νέα Δημοκρατία»

«Η Νέα Δημοκρατία είναι μια υπεύθυνη και ώριμη πολιτική δύναμη. Ολοκληρώσαμε το 2017 ένα συνέδριο που επιβεβαίωσε ότι είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη της χώρας έτοιμη να μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και έτοιμη να αλλάξει την Ελλάδα», δήλωσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας – βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, την Παρασκευή 12.1.18, στην εκδήλωση κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ Κιλκίς.

Αυγενάκης Γουμένισσα

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κιλκίς κ. Κώστα Βιολιτζή για το συνολικό του έργο και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.Ο.Τ.Παιονίας κ. Αστέριο Τάτση για την οργάνωση της εκδήλωσης, στο πλαίσιο της ομιλίας του, επεσήμανε:

• «Η κυβέρνηση έβαλε τη χώρα σε μια περιπέτεια και τη βύθισε σε μια βαθιά και πρωτόγνωρη κρίση. Κρίση οικονομική, κρίση θεσμική, κρίση του κράτους δικαίου.

• Είναι πραγματικά απίστευτη η είδηση ότι τα χρέη των Ελλήνων προς τις εφορίες ξεπέρασαν, για 1η φορά, τα 100 δις ευρώ. Είναι η απόλυτη απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας τους. Και συνεχίζουν την ίδια καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική.

• Το 2018 έχει 2 δις επιπλέον μέτρα, 900 εκ. νέοι φόροι. Μειώσεις στις συντάξεις. Νέες περικοπές στο ΕΚΑΣ και στο επίδομα θέρμανσης. Επέκταση των πλειστηριασμών της 1ης κατοικίας από αυτούς που έλεγαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Έχει θράσος ο κ. Τσίπρας να λέει ότι “η 3η αξιολόγηση έκλεισε χωρίς κανένα νέο μέτρο”.

• «Η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους για όλους τους Έλληνες πολίτες.

• Όσον αφορά το ζήτημα των Σκοπίων: τις θέσεις μας, τις επανέλαβε με σαφήνεια ο Πρόεδρος μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στην Πιερία και την Πέλλα: “… η γραμμή του Βουκουρεστίου είναι η εθνική γραμμή της χώρας. Και από αυτήν τη γραμμή δεν μπορούμε και δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να αποκλίνουμε. Είναι το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να διεκδικήσουμε. Ό,τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε είναι ευπρόσδεκτο, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο. Και όταν μιλάμε για Βουκουρέστι, το έχω πει πολλές φορές, θέλω να το επαναλάβω και εσείς να θυμάστε τρία πράγματα:

Δεν είναι μόνο το όνομα, το όνομα είναι ένα από τα τρία. Το δεύτερο είναι οι χρήσεις του ονόματος, αυτό το οποίο αποκαλούμε erga omnes. Να υπάρχει δηλαδή μια χρήση για όλους, όχι απλά κάτι το οποίο να αφορά τις διμερείς μας σχέσεις, αλλά να αφορά όλες τις σχέσεις του Κράτους αυτού με όλα τα Κράτη και όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Και το τρίτο βέβαια που μας αφορά όλους πάρα πολύ, είναι το ζήτημα του αλυτρωτισμού και των απαράδεκτων διεκδικήσεων με χάρτες, αγάλματα, ονόματα και την προσπάθεια να καπηλευθούν την ιστορία μας και την ιστορική παρακαταθήκη της Μακεδονίας”.

• Μακάρι να μπορεί το θέμα να λυθεί με όρους αξιοπρέπειας και με όρους οι οποίοι θα είναι ωφέλιμοι για το εθνικό συμφέρον. Αλλά, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, να ξέρει η Κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να προσβλέπει σε καμία περίπτωση στη δική μας στήριξη. Και σίγουρα να μην μας θεωρεί κανείς δεδομένους. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε. Κανείς δεν πρέπει να μας θεωρεί δεδομένους επειδή είμαστε εθνικά υπεύθυνοι. Αν η λύση, η οποία προταθεί δεν μας ικανοποιεί, προφανώς και θα την απορρίψουμε και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να την στηρίξουμε.

• Στο συνέδριό μας κηρύξαμε το κόμμα μας σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα. Το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι το σχέδιό μας. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και οι Έλληνες το ξέρουν. Το 2018 θα είναι ακόμη πιο απαιτητικό. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ταυτόχρονα, προβάλλουμε πιο συστηματικά τις πολιτικές του Προγράμματός μας. Καλούμε όλα μας τα στελέχη, όλα μας τα μέλη να είναι στην πρώτη γραμμή, συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι αυτής της προσπάθειας πολιτικής αλλαγής, η οποία αποτελεί πλέον εθνικό χρέος.

• Έχουμε βάλει τα θεμέλια για να κάνουμε τη ΝΔ κυρίαρχη δύναμη. Ο τελικός στόχος είναι ακόμα μπροστά μας. Ξέρουμε τι θέλουμε: Μια μεγάλη εκλογική νίκη που θα αποτελέσει την αφετηρία μιας πορείας αναγέννησης της πατρίδας μας. Με σκληρή δουλειά και ομαδικότητα θα τα καταφέρουμε».

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα