Πολιτική

Λ.Παζαρτζικλής: «Η έλλειψη ΜΕΘ στο Κιλκίς πρόσθετος σοβαρός λόγος για εμβολιασμό»

«Αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι, που καθιστούν αναγκαιότητα τον εμβολιασμό όλων των πολιτών, στον νομό μας υφίσταται ένας πρόσθετος, που είναι η έλλειψη μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ)».

Στην ανωτέρω αναφορά προέβη ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Λάζαρος Παζαρτζικλής, μιλώντας κατά την διάρκεια της διά τηλεδιασκέψεως συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, τοποθετούμενος επί του θέματος του εμβολιαστικού προγράμματος.

«Σε μικρές κοινωνίες σαν του Κιλκίς», είπε ο κ. Παζαρτζικλής, «τα θύματα του νέου κορωνοϊού δεν είναι «ψυχροί» αριθμοί. Είναι άνθρωποι, φίλοι, δικοί μας, γνωστοί, συγγενείς και γείτονες. Και εδώ στο Κιλκίς θρηνήσαμε, πολλούς νεκρούς.

Και επειδή οι επιστήμονες συμφωνούν στο ότι η πανδημία δεν θα εξαλειφθεί ευκόλως, προτείνω στο δημοτικό συμβούλιο, όπως το προτείνουν και άλλοι συνάδελφοι, και που πρέπει να το προτείνουμε συνεχώς, μέχρι… να «μαλλιάσει η γλώσσα μας», να εκδίδονται από το δημοτικό συμβούλιο ανακοινώσεις και να παράγονται βιντεομηνύματα και διάφορα «σποτ», με τα οποία αυτό, σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας, να απευθύνεται προς όλους τους πολίτες, προτρέποντάς τους να εμβολιασθούν».

Ο κ. Παζαρτζικλής υπενθύμισε την ύπαρξη αιρετών, που δεν συμφωνούν με τον εμβολιασμό, σε μία διάσταση απόψεων, που συμβαίνει όχι μόνο στις λειτουργίες του δημοτικού συμβουλίου αλλά σε οποιοδήποτε τομέα ή χώρο ή όργανο ή θέμα.

Ωστόσο, επέκρινε τους διαφωνούντες, που δεν το διατυπώνουν ευθέως: «Ας το ξεκαθαρίσουν με σαφή τοποθέτησή τους, διότι σε κάθε περίπτωση το «κρυφτούλι» δεν κάνει καθόλου καλό στην δημόσια εικόνα όλων μας, δήμου, διοίκησης δήμου, δημοτικών συμβούλων».

Επικαλούμενος δε το ότι δεν υπάρχει ακόμη το φάρμακο για τον νέο κορωνοϊό, ο κ. Παζαρτζικλής υπογράμμισε την αναγκαιότητα να συντονιστούν όλοι οι φορείς και όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης «σε μία συστηματική ενημερωτική εκστρατεία, με αντικειμενικό σκοπό να πεισθούν οι συμπολίτες να εμβολιασθούν».

Η εισήγηση του κ. Παζαρτζικλή ολοκληρώθηκε με πρόταση προς την διοίκηση του δήμου να καθιερωθεί ημέρα μνήμης «εκείνων που έχασαν την «μάχη» με τον νέο κορωνοϊό», κατά την οποία να τελείται κάθε χρόνο μνημόσυνο.

Ζήτησε δε, όταν διεξαχθεί η πρώτη μετά την πανδημία δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να τηρηθεί σιγή ενός λεπτού εις μνήμην όλων των εξ αιτίας του νέου κορωνοϊού τεθνεώτων συμπολιτών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ούτε κόμμα ούτε αρχηγό»

«Δεν ψάχνω ούτε κόμμα ούτε αρχηγό», ήταν η λακωνική απάντηση του πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, όταν […]