Γενικά

Νέο κρούσμα λαθροϋλοτομίας στην περιοχή του Αγ.Αντωνίου

Νέο κρούσμα λαθροϋλοτομίας στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου, αντιμετωπίστηκε και αυτή την φορά αποτελεσματικώς με συντονισμένες ενέργειες και μετά από πολυήμερη παρακολούθηση όλο το 24ωρο από το δασαρχείο Κιλκίς, την παραμονή των Χριστουγέννων, Κυριακή 24.12.17.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

«…Οι δασικοί υπάλληλοι χωρίς να υπολογίζουν κόπο και κόστος ούτε αυτές τις Άγιες μέρες και χωρίς να υπάρχει εν ενεργεία κανένα πρόγραμμα πρόληψης, και χωρίς να πληρωθούν από πουθενά, και ενώ είναι και απλήρωτοι για τα προγράμματα λαθροϋλοτομιών των ετών 2016 κα 2017, οργάνωσαν την παρακολούθηση της παράνομης υλοτομίας που εξελίσσονταν επί τριήμερο και την κατάλληλη στιγμή επενέβησαν.

Οι τρείς αλλοδαποί δράστες μπροστά στο «μπλόκο» των δασικών υπαλλήλων εγκατέλειψαν το υπερφορτωμένο φορτηγάκι, και παρά την προσπάθεια των δασικών υπαλλήλων να τους ακινητοποιήσουν τράπηκαν σε φυγή. Μετά από συνεννόηση με την εισαγγελέα υπηρεσίας το αγροτικό όχημα που έφερε 4 χ.κ.μ. καυσοξύλων δρυός κατασχέθηκε και με την συνδρομή της αστυνομίας και άλλων δασικών υπαλλήλων που κλήθηκαν στο συμβάν και μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Κιλκίς προς φύλαξιν.

Οι τρείς αλλοδαποί δούλευαν για λογαριασμό εμπόρου ξυλείας. Στον τόπο της παράνομης υλοτομίας εντοπίστηκαν άλλα εξι χ.κ.μ. καυσοξύλων δρυός τα οποία κατασχέθηκαν και αυτά, ενώ περίπου άλλα τόσα καυσόξυλα δρυός είχαν φυγαδευτεί.

Η ζημιά που προκλήθηκε στο δάσος υπολογίστηκε σε 2.068 ευρώ. Σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Κιλκίς».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα