Αθλητισμός

Συνεχίζει να «πληρώνει» λάθη απειρίας ο ΓΑΣΚ

Δημιούργησε προϋποθέσεις νίκης επί του συνδιεκδικητή του τίτλου Φοίβου Συκεών Θεσσαλονίκης.

Όμως, για άλλη μία φορά τα λάθη απειρίας σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, και ιδίως στην τελική προσπάθεια, «όρθωσαν» αξεπέραστο «εμπόδιο» στον «δρόμο» του ΓΑΣ Κιλκίς, με επακόλουθο την άδοξη εντός έδρας ήττα του με 24-21.

Ειδικότερα εξ αιτίας των πολλών χαμένων τελικών προσπαθειών η χειροσφαιρική ομάδα του Κιλκίς:

-Βρέθηκε πίσω στο αποτέλεσμα από τα πρώτα λεπτά.

-Δεν κατάφερε να αναλάβει προβάδισμα κάθε φορά που έφτανε στην διαφορά του ενός τέρματος ή στην ισοφάριση, όπως π.χ. με την λήξη του πρώτου ημιχρονίου (10-11).

-Εκεί που έφτανε σ’ αυτό το σημείο, έχανε ξανά στην άμεση επαφή και έμενε πίσω κατά τρία – τέσσερα τέρματα, όπως π.χ. λίγο μετά το 50’ (16-20).

Από την άλλη, όμως, αν και δεν κατάφερνε να ισοφαρίσει ή να «αναλάβει τα ηνία», δεν παρουσίασε σε κανένα σημείο του αγώνα «ίχνη» κάμψης φρονήματος, ψυχολογίας και αγωνιστικής ύφεσης, ενώ πάντοτε αντιδρούσε με πείσμα και πάθος όταν η θεσσαλονικιώτικη ξέφευγε, μη επιτρέποντάς της να δημιουργεί διαφορά απόλυτης ασφάλειας.

Σ’ αυτό δίνει «απάντηση» η πολύ καλή και κατά διαστήματα εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά, η οποία παρέπεμπε σε ομάδα από εκλεκτό αγωνιστικό «μέταλλο», με ελπιδοφόρες προδιαγραφές, επιθυμητή συνοχή και περίσσευμα ταλέντου.

Η «εικόνα» αυτή είχε να κάνει με την συνολική αγωνιστική συμπεριφορά του ΓΑΣΚ.

Ωστόσο, αν όλα αυτά ήταν «υλικά τούρτας», από αυτήν… «έλειπε» το «κερασάκι», δηλαδή η επιθετική αποτελεσματικότητα, με την στενή σχέση της με την πείρα.

Και το κακό, σε σχέση με τον αγωνιστικό και βαθμολογικό ανταγωνισμό, είναι ότι το ζητούμενο είναι η «τούρτα με κερασάκι», και όχι η… «σκέτη τούρτα».

Όμως, στην περίπτωση του ΓΑΣΚ έχει μεγαλύτερη σημασία, ότι το χειροσφαιρικό εργαστήριό του δίχνει να έχει ετοιμάσει μία «φρέσκια» και ελκυστική τούρτα, και είναι θέμα χρόνου να τοποθετηθεί σ’ αυτήν και το «κερασάκι», που θα την καταστήσει και πάλι περιζήτητη στον χώρο του ελληνικού χειροσφαίρου.

Με εμφανίσεις σαν αυτήν στον αγώνα με τον Φοίβο η «γλυκιά τούρτα» θα παραμείνει «φρέσκια» για όσο χρειασθεί να τοποθετηθεί και το «κερασάκι» δηλαδή ο συνδυασμός της απόκτησης, πείρας από τους νέους με την εξασφάλιση πόρων.
Συνδυασμός, που θα επιτρέψει αι την προσθήκη δύο – τριών έμπειρων παικτών «πρώτης διαλογής», ώστε η ομάδα του Κιλκίς να δυνηθεί σε μία – δύο περιόδους από τώρα να επιδιώξει με αξιώσεις την επάνοδο στον χώρο που της αξίζει, δηλαδή στην ανώτερη κατηγορία του ελληνικού χειροσφαίρου.

Η σύνθεση:
Βαφειάδης (Κοβλακάς), Α. Τοκατζόγλου, Α. Μαυρόπουλος, Α. Φαχουρίδης, Αναστασιάδης, Γιαβασίδης, Στ. Φαχουρίδης, Φυτανίδης, Π. Φαχουρίδης, Βιολιτζής, Σακαλής, Μέγκας, Χοτζούδης.

Νίκη χωρίς αγώνα για τον Αλέξανδρο
Τον εκτός έδρας αγώνα του με την Αναγέννηση Αρτας, η οποία, όμως, αποσύρθηκε, περιελάμβανε το πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής ημέρας του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας.
Ετσι, ο Αλέξανδρος Αξιούπολης προσέθεσε στο ενεργητικό άλλους δύο βαθμούς, κερδίζοντας αυτόν τον αγώνα «στα χαρτιά», με το προβλεπόμενο 10-0, και βελτιώνοντας την θέση του στην κατάταξη.

Τα πλήρη αποτελέσματα

Αναγέννηση Αρτας – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ 0-10 αα

ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ – Φοίβος Συκεών 21-24

Ελπίδες Αμυνταίου – ΧΑΝΘ 20-32

Ζαφειράκης Νάουσας – Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης 36-21

Δεν αγωνίσθηκε ο Αρχέλαος Κατερίνης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5η αγωνιστική)
1.ΧΑΝΘ 4 123-88 8
2.Φοίβος Συκεών 4 110-79 8
3.Ζαφειράκης Νάουσας 4 118-83 8
4.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ 4 90-91 4
5.Αρχέλαος Κατερίνης 4 97-106 4
6.Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης 5 142-146 4
7.ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 4 104-115 2
8.Ελπίδες Αμυνταίου 5 97-151 0
9.Αναγέννηση Αρτας Αποσύρθηκε

Η επομένη ημέρα (Σάββατο 7.12.19)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ
Αρχέλαος Κατερίνης – Ελπίδες Αμυνταίου
Φοίβος Συκεών – Ζαφειράκης Νάουσας
Δεν αγωνίζονται οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης

Περισσότερα
Δείτε ακόμα