Αθλητισμός

Λαμπρή η διοργάνωση του αγώνα ορεινής ποδηλασίας στο Κιλκίς

Γιά άλλη μία χρονιά η διοργάνωση του αγώνα ορεινής ποδηλασίας στον λόφο Αγίου Γεωργίου Κιλκίς στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«…Στους δρόμους του λόφου Αγίου Γεωργίου ξεχύθηκαν το σαββατοκύριακο 7 και 8-3-20 ποδηλάτες, δίνοντας το «παρών» τους στους διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας.
Το νήμα της νίκης έκοψε πρώτος ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ηλίας Περικλής, που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «Ελίτ», προσθέτοντας πολύτιμους πόντους στο βαθμολόγιο πρόκρισης της εθνικής ομάδας ποδηλασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

O Ηλίας Περικλής ήταν ο μεγάλος νικητής στο διεθνές ποδηλατικό διήμερο που διοργανώθηκε στο Κιλκίς από την ομάδα του Ποδηλάτη και του Αίαντα Κιλκίς σε συνεργασία με την Ε.Ο.Π. και τον Δήμο Κιλκίς.

Την πρώτη αγωνιστική ημέρα Περικλής και Αντωνιάδης είχαν κοινά περάσματα με μια επίθεση του Περικλή Ηλία που αγωνίστηκε με τα χρώματα της εθνικής μας ομάδας, στην τελική στροφή να τον φέρνει στην πρώτη θέση και τον Δημήτρη

Ανωνιάδη που αγωνίστηκε με τα χρώματα της SCOTT GOLDSTAR να έρχεται περίπου 2 λεπτά πίσω.

Παράλληλα με τους διεθνής αγώνες διεξήχθησαν και αγώνες διασυλλογικοί όλων των κατηγοριών , με συμμετοχές περισσότερων απο 200 αθλητών που αγωνίστηκαν σε μια τεχνική διαδρομή με σχεδόν το σύνολό της να αποτελείται από μονοπάτια.

Το άθροισμα των δυνάμεων Εθνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, δήμου Κιλκίς, ΑΣ “Αίαντος” Κιλκίς και ΠΣ Θεσσαλονίκης “Ο Ποδηλάτης” απεικονίσθηκε σε μία λαμπρή αθλητική διοργάνωση, που προσήλκυσε ψηλά στον λόφο Αγίου Γεωργίου περί τους διακόσιους αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και φίλους της ποδηλασίας, για να ποδηλατήσουν σε μιάν όμορφη διαδρομή και να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Μαζί τους ήταν και ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης, η βουλεύτρια Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου και οι αντιδήμαρχοι Κώστας Πουντζουκίδης και Θεμιστοκλής Κοσμίδης.

Για τις επιδόσεις τους στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας βραβεύθηκαν οι αθλητές
Δημήτρης Αντωνιάδης και Ηλίας Τορτσουκτσίδης, με αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντιστοίχως καθώς και ο Γάλλος Τεό Σαρμ, που κατέλαβε την τρίτη θέση. Ελπιδοφόρα ήταν και η συμμετοχή των αθλητών του “Αίαντος” στις κατηγορίες παίδων και παμπαίδων.

«…Η επιτυχής διεξαγωγή των αγώνων ορεινής ποδηλασίας δυναμώνει έναν αθλητικό θεσμό ,ο οποίος προσδίδει αίγλη στην πόλη του Κιλκίς, και για τους λόγους αυτούς θα συνεχιστούν οι συνέργειες με στόχο την περαιτέρω ενίσχυσή τους», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα