Πολιτική

Κυβερνητικές κινήσεις ανακούφισης αγροτών έθεσε ο Παραστατίδης

Σειρά προβλημάτων του νομού έθεσε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Παραστατίδης

Ειδικότερα ο κ. Παραστατίδης έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα:
Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης τις περιπτώσεις εκείνες όπου αγρότες δεν έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τις εκτάσεις που παραμένουν πλημμυρισμένες ακόμη και σήμερα. Στην περίπτωση αυτή αν θα έχουν επιπτώσεις σχετικώς με την δήλωση ΟΣΔΕ και αν υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν δικαιώματα.

Αν και πότε θα ανοίξει το σύστημα προκειμένου να γίνουν οι διορθώσεις σε όποια λάθη έχουν γίνει με αποτέλεσμα οι αγρότες να έχουν υποστεί τις ανάλογες κυρώσεις.

Πότε θα προβεί το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, σε πληρωμή οφειλών των περιπτώσεων κατά τις οποίες έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.

Απο το πολιτικό γραφείο του κ. Παραστατίδη δημοσιοποιήθηκαν και οι απαντήσεις στα εν λόγω ερωτήματα που είναι:

Στην περίπτωση των πλημμυρισμένων περιοχών, το Υπουργείο εξετάζει τις περιπτώσεις αυτές ώστε να μην υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις σχετικώς με απώλεια των δικαιωμάτων μέσω ΟΣΔΕ.

Αναφορικά με το δεύτερο θέμα, το σύστημα θα ανοίξει τις αμέσως επόμενες ημέρες, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα διορθωτικών αλλαγών σε λάθη που έγιναν.

Όσον αφορά το τρίτο θέμα, το υπουργείο έχει ήδη προχωρήσει σε πληρωμή ορισμένων κατηγοριών οφειλών και για τις υπόλοιπες θα συνεχίσουν να γίνονται.

Περισσότερα

Δεξίωση του επανεκλεγέντος δημάρχου Κ.Σιωνίδη προς τους υποψηφίους της παράταξης «Παιονία της Προόδου»

Ευχαριστήρια δεξίωση παρέθεσε ο επανεκλεγής δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης προς τους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ» την Τρίτη […]

Δείτε ακόμα