Αθλητισμός

Δεν συνεχίζουν στο κύπελλο ΕΠΣΚ Απόλλων Ευρώπου-Εθνικός Αξιούπολης

Γράφει ο Κώστας Ίντος

Με τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής ημέρας ολοκληρώθηκε στους οκτώ ομίλους η πρώτη φάση του κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς.

Σημειώθηκαν έξι νίκες των γηπεδούχων, δύο ισοπαλίες και τέσσερες νίκες των φιλοξενουμένων. Τα «φαβορί» προκρίθηκαν στους «16» της διοργάνωσης. Συνεχίζουν, μία ομάδα γ΄ εθνικής κατηγορίας, δέκα ομάδες της α1 και πέντε ομάδες της α΄κατηγορίας.

Αποκλείσθηκαν δύο ιστορικά σωματεία, εκπρόσωποι της α1 κατήγορίας, ο Απόλλων Ευρώπου και ο Εθνικός Αξιούπολης.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Στις τρεις αγωνιστικές ημέρες, σε σύνολο 36 αναμετρήσεων, σημειώθηκαν 16 νίκες των γηπεδούχων, τρεις ισοπαλίες και 17 νίκες των φιλοξενουμένων.

Τα τέρματα ανήλθαν σε 155 (76 από τους γηπεδούχους και 79 από τους φιλοξενουμένους).

Καθολική η υπεροχή των ομάδων της α1 κατηγορίας, έναντι αυτών της α΄. Σε σύνολο 20 τέτοιων αναμετρήσεων, σημειώθηκαν 17 νίκες των ομάδων της α1, μόλις μία ισοπαλία και δύο νίκες των ομάδων της α΄ κατηγορίας. «Εκκωφαντικός»

και ο συντελεστής τερμάτων 82-10.

ΤΑ ΟΚΤΩ «ΝΟΚ-ΑΟΥΤ»

Στην φάση των «16» σχηματίσθηκαν τα ακόλουθα οκτώ «ζευγάρια», που θα αναμετρηθούν με μορφή «νοκ-άουτ»:

Το Σάββατο 7.10.23 (4 μμ), θα αγωνιστούν:

Λειβάδια-Μεγάλη Βρύση

Ευκαρπία-Γουμένισσα

Βαπτιστής-Τέρπυλλος

Επτάλοφος-Πολύκαστρο

Χορήγι-Αλέξανδρος

Αργυρούπολη-Νέα Σάντα

Πευκόδασος-Κιλκισιακός

Την Τετάρτη 18.10.23 (4 μμ), θα παίξουν

Χέρσο-Κρηστώνη

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος όμιλος

ΧΕΡΣΟ-ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ 2-0

Οι φιλοξενούμενοι του Αλέξη Κυριακίδη δεν συνεχίζουν στη διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι του Μάρκου Κουτσάγια σκόραραν στο 25΄με σουτ του Δημήτρη Ιωαννίδη απόμέσα από την περιοχή και στο 74΄με κεφαλιά του Παύλου Σωνίτη.

Διαιτήτευσε ο Θανάσης Δραγούσης.

Η σύνθεση του νικητή: Σιδηρόπουλος, Βάτσος (55΄ Ρουστέμ), Κουτσάγιας, Μπούζντρο, Ματεντζίδης, Ναούμης, Κωνσταντινίδης (60΄Πλουμιστός), Σωνίτης, Ιωαννίδης, Αλτιπαρμακίδης (60΄Πετρούλης), Αποστολίδης (85΄Δεσποινίδης).

 

ΓΡΙΒΑ-ΤΕΡΠΥΛΛΟΣ 1-2

Γιά τους γηπεδούχους του Βασίλη Αλεξάνδρου ισοφάρισε προσωρινά στο 35΄ο Πέτρος Πίψος με πλασέ.

Γιά τους φιλοξενούμενους του Γιάννη Θεοδωρίδη ευστόχησαν στο 1΄ ο Βασίλης Σταματίου με μακρινό σουτ και στο 87΄ο Αλέξανδρος Τιτόπουλος με πλασέ.

Διαιτήτευσε ο Λάζαρος Μαυρίδης.

Η σύνθεση του νικητή: Κούρτης, Τιτόπουλος, Ροσούπκο (65΄Σιδηρόπουλος), Μαυρόπουλος, Γ.Παπαδόπουλος, Αμανατίδης (75΄Απατσίδης), Καλαϊτζίδης, Α.Παπαδόπουλος, Αλεξανδρίδης, Μωυσίδης (20΄Βολοντίρ), Σταματίου.

 

Η βαθμολογία

1.Τέρπυλλος 4-2 7

2.Χέρσο 8-2 6

3.Αξιούπολη 1-2 4

4.Γρίβα 1-8 0

 

2ος όμιλος

ΤΟΥΜΠΑ-ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ 1-5

Οι γηπεδούχοι του Θανάση Ναλμπάντη μείωσαν προσωρινά σε 1-4 με μακρινό σουτ του Οδυσσέα Κοντόπουλου στο 54΄. Είχαν και κάθετο δοκάρι στο 77΄, σε εκτέλεση φάουλ του Μανόλη Διγκόζη.

Γιά τους φιλοξενούμενους του Δημήτρη Σκουλέλη δύο τέρματα ο Αδάμ Κωνσταντινίδης, στο 5΄με πλασέ και στο 17΄με κεφαλιά. Από ένα τέρμα, ο Μπάμπης Σπυρόπουλος στο 44΄με κεφαλιά, ο Μανόλης Μαργαριτόπουλος στο 50΄με μακρινό σουτ, ο Άκης Βαχαρέλης στο 68΄με πλασέ.

Διαιτήτευσε ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης.

Η σύνθεση του νικητή: Κιοσές, Παναγιωτίδης, Μαργαριτόπουλος, Σαρηγιαννίδης, Φλόρα, Αβακιάν (83΄Κωστογλίδης), Χαχάνι (65΄Κασπαριάν), Κωνσταντινίδης (83΄Θαμνίδης), Βαχαρέλης (75΄Καρβουνίδης), Σπυρόπουλος, Καρπάτσης (65΄Μήτκος).

Η βαθμολογία

1.Κρηστώνη 4-0 6

2.Βαπτιστής 5-6 3

3.Τούμπα 1-11 0

 

3ος όμιλος

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ 6-0

«Μονόλογος» για τους γηπεδούχους του Παύλου Μπάπκα απέναντι στους φιλοξενούμενους του Θανάση Παπαδόπουλου. Όλα τα τέρματα με πλασέ. Δύο από τον Παναγιώτη Κοσμερίδη στο 17΄και 68΄. Μία φορά παραγωγικοί, ο Νίκος Κουντουράς στο 4΄, ο Θόδωρος Χαριτωνίδης στο 8΄, ο Γιώργος Φουλεδάκης στο 31΄, ο Ανδρέας Λαδάς στο 63΄. Επιπλέον, ένα οριζόντιο δοκάρι στο 24΄, σε μακρινό σουτ του Θόδωρος Χαριτωνίδη.

Διαιτήτευσε ο Δημήτρης Τζώγλης.

Η σύνθεση του νικητή: Χαριζάνης, Ζάλτος, Ζώτος, Μπάπκας, Τσαουσίδης, Χαριτωνίδης, Φουλεδάκης (69΄ Κιόσας), Κοσμερίδης, Κουντουράς, Δ.Παπαδόπουλος (46΄Σαμπιτράκου), Λαδάς.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ-ΠΑΛΑΙΟ ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟ 2-2

Δύο φορές προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι του Χάρη Μοσχοβίτη, στο 5΄με πλασέ του Γιώργου Βέττη και στο 70΄ με μακρινό σουτ του Ζήση Χαριτωνίδη.

Επί πλέον, είχαν τρία δοκάρια: Κάθετο στο 20΄, σε πλασέ του Χρήστου Αλετρίκη. Κάθετο στο 35΄και σε πλασέ του Κώστα Θεοφανίδη, και οριζόντιο στο 70΄, σε μακρινό σουτ του Ζήση Χαριτωνίδη.

Δύο φορές ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι του Ανέστη Γεωργιάδη, στο 12΄με «τακουνάκι» του Βασίλη Πολατίδη και στο 93΄με πέναλτυ του Κώστα Τζιτζίδη.

Διαιτήτευσε ο Παναγιώτης Αλεξανδρίδης.

Η βαθμολογία

1.Μεγάλη Βρύση 19-1 9

2.Πευκόδασος 8-6 6

3.Παλαιό Γυναικόκαστρο 3-12 1

4.Κεντρικό 2-13 1

 

4ος όμιλος

ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ-ΛΕΙΒΑΔΙΑ 6-0

«Γλυκειά» συντριβή με πρόκριση γιά τους φιλοξενούμενους του Γιάννη Τεβρεντζίδη. Γιά τους γηπεδούχους του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη είχε κάθετο δοκάρι στο 61΄ ο Δημήτρης Κακουλίδης, σε διαγώνιο πλασέ.

Όλα τα τέρματα με πλασέ. Δύο ο Ρεντόν Μπουλάρι στο 48΄και 77΄και από ένα ο Χρήστος Παρπουτσής στο 6΄, ο Άγγελος Γολιδόπουλος στο 28΄, ο Δημήτρης Κακουλίδης στο 79΄, ο Γιώργος Τσολακίδης στο 83΄.

Διαιτήτευσε ο Λάζαρος Σιδηρόπουλος.

Η σύνθεση του νικητή: Ζάικος, Γολιδόπουλος , Κακουλίδης, Ορφανίδης (54΄Σερταρίδης), Ραφαελίδης, Αμοιρίδης (46΄Μπακαρόπουλος), Πιπερτζής (54΄Σουλτανίδης), Τσολακίδης, Σαλπιγγίδης (46΄Βαρότσης), Μπουλάρι, Παρπουτσής (67΄Σισμανίδης).

Η βαθμολογία

1.Κιλκισιακός 13-0 6

2.Λειβάδια 3-7 3

3.Βαλτοτόπι 1-10 0

 

5ος όμιλος

ΕΥΚΑΡΠΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ 0-1

Οι γηπεδούχοι του Βασίλη Αντωνιάδη απείλησαν στο 85΄με την κεφαλιά του Κώστα Αμανατίδη στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι των Γιώργου Δαϊλλίδη και Γιάννη Ιασωνίδη είχαν επιθετικό εκφραστή τον Νίκο Μπελίτσα, που προειδοποίησε στο 55΄με το κάθετο δοκάρι από πλασέ και ευστόχησε στο 81΄με διαγώνιο σουτ από μέσα από την περιοχή.

Ο Αλέξανδρος Κιλκίς στερήθηκε την παρουσία ταλαντούχων παικτών του της κατηγορίας παίδων (Κ17), αφού το πρωινό της ίδιας ημέρας το συγκεκριμένο τμήμα συνέχισε να διαπρέπει στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης.

Διαιτήτευσε ο Παναγιώτη Τσοπουλίδης.

Η σύνθεση του νικητή: Παύλου, Πότκας (66΄Ασημακίδης), Κυπρίτης, Κουρτεσίδης, Σιδηρόπουλος (18΄Τσουρπής), Κόλα, Μπελίτσας, Γιατισάκης, Ιωαννίδης (15΄ Σεραφείδης), Ζορμπάς, Δεμερτζής (66΄Ζαραλής).

ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΕΡΝΑ-ΜΑΥΡΟΝΕΡΙ 2-3

Δύο φορές ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι του Χάρη Γυμνόπουλου, στο 15΄ με πλασέ του Σταύρου Κετσετζή και στο 70΄με πέναλτυ του Γιώργου Πανοδήμου.

Τρείς φορές προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι του Γρηγόρη Παπαδόπουλου, στο 24΄με «τακουνάκι» του Ακεψιμά Αβραμίδη, στο 52΄με πλασέ του Ραφαήλ Μπόλα και στο 87΄με πλασέ του Χρήστου Σκαρλάτου.

Διαιτήτευσε ο Τάσος Ιωαννίδης.

Η βαθμολογία

1.Αλέξανδρος Κιλκίς 13-2 9

2.Ευκαρπία 7-2 6

3.Μαυρονέρι 5-9 3

4.Μεγάλη Στέρνα 3-15 0

6ος όμιλος

ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ-ΧΟΡΗΓΙ 4-1

Οι φιλοξενούμενοι του Βαγγέλη Παπαδόπουλου προηγήθηκαν στο 20΄με πλασέ του Άγγελου Κοσμίδη. Είχαν σε μεγάλη ημέρα τον κορυφαίο του γηπέδου Αβραάμ Ορφανίδη, με οκτώ θεαματικές αποκρούσεις.

Οι γηπεδούχοι του Βίκτωρα Ιωσηφίδη παρατάχθηκαν χωρίς του Γιώργο Γεωργιάδη και Πέτρο Καφετζή. Είχαν τρία δοκάρια από πλασέ, κάθετο του Ιορδάνη Ορφανίδη στο 33΄ και οριζόντιο του Σάββα Σαμαρά στο 36΄και του Μίλτου Γρηγοριάδη στο 73΄.

Σε 53 λεπτά τα τέρματα των γηπεδούχων: Με κοντινά πλασέ, του Σάββα Σαμαρά στο 25΄, του Δημήτρη Αργυρόπουλου στο 37΄και του Μίλτου Γρηγοριάδη στο 52΄, και με μακρινό πλασέ του Μίλτου Γρηγοριάδη στο 78΄.

Διαιτήτευσε ο Χρήστος Τσαλουχίδης.

Η σύνθεση του νικητή: Περπερίδης, Αργυρόπουλος, Μυλωνάς (58΄Μπουλούκης), Βογιατζής, Τομπατζίδης, Καζαντζίδης, Παπαλάμπρου (79΄Κούπανης), Σαμαράς, Δασκάλου (79΄Σαχπάζης), Γρηγοριάδης (79΄Λιάπης), Ορφανίδης (65΄Καραελευθερίου).

Η βαθμολογία

1.Γουμένισσα 7-1 6

2.Χορήγι 5-4 3

3.Καστανιές 0-7 0

7ος όμιλος

ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ- ΕΥΡΩΠΟΣ 2-0

Στο εξ αναβολής παιχνίδι, όπου παίχθηκαν τα τελευταία 60 λεπτά, μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ο προπονητής-παίκτης Σάββας Παντελιάδης, στο 47΄με πλασέ και στο 50΄με μακρινό σουτ. Η επιτυχία αφιερώθηκε στη μνήμη του πρόωρα χαμένου 33χρονου ποδοσφαιριστή Τιμόθεου Καρασαββίδη.

ΕΥΡΩΠΟΣ-ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ 1-1

Οι γηπεδούχοι του Τάσου Καρακάση, περυσινοί «νταμπλούχοι» στην ΕΠΣ Κιλκίς, αποχαιρέτησαν πρόωρα την διοργάνωση. Είχαν οριζόντιο δοκάρι στο 30΄, σε κεφαλιά του Σπύρου Μάτση, ενώ προηγήθηκαν στο 60΄με ατομική ενέργεια του ίδιου παίκτη.

Οι φιλοξενούμενοι των Νίκου Κυπαρίσση και Δημήτρη Ασλανίδη είχαν κάθετο δοκάρι στο 73΄, με σουτ του Αλέξανδρου Σεχάι από μέσα από την περιοχή και Ισοφάρισαν στο 77΄με πλασέ του Μιχάλη Μάναλη.

Διαιτήτευσε ο Γιώργος Τακίδης.

Η σύνθεση της Ν. Σάντας: Ψάριας, Χότζα, Κουσίδης, Πουνερίδης, Πουλχαρίδης, Καλόνικος, Σεχάι, Σμαράγδας, Μάναλης (89΄Ασλανίδης), Μαυροκεφαλίδης (75΄Αβραμίδης), Ελευθεριάδης (60΄Αντωνιάδης).

ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ-ΣΣ ΜΟΥΡΙΩΝ 3-1

Οι φιλοξενούμενοι του Γιώργου Ποιμενίδη ισοφάρισαν προσωρινά στο 30΄με πλασέ του Χρήστου Παπαδόπουλου.

Παραγωγικοί γιά τους γηπεδούχους στο 5΄ο προπονητής-παίκτης Σάββας Παντελιάδης με πέναλτυ, στο 43΄ο Λεωνίδας Αγγέλου με κεφαλιά και στο 70΄ο Γιάννης Σιδηρόπουλος με αυτοτέρμα-κεφαλιά.

Διαιτήτευσε ο Κώστας Καρυπίδης.

Η σύνθεση του νικητή: Αθανασιάδης, Αντωνιάδης, Σεφερίδης, Γαβουχίδης, Ιωαννίδης, Ρεμπετσιώτης, Παπδαμιανός, Αγγέλου, Κοτσαμποϊκίδης (30΄Πουρσανίδης), Παντελιάδης, Νικολαΐδης.

Η βαθμολογία

1.Νέα Σάντα 6-2 7

2.Επτάλοφος 6-4 6

3.Εύρωπος 3-3 4

4.ΣΣ Μουριών 1-7 0

 

8ος όμιλος

ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 6-0

Οι φιλοξενούμενοι των Αλέξανδρου Φωτιάδη και Πασχάλη Παπάκη προσπάθησαν να αντισταθούν στο α΄ ημίχρονο.

Για τους γηπεδούχους του Μίλτου Γεωργιάδη δύο δοκάρια, κάθετο στο 15΄σε εκτέλεση πέναλτυ του Γιώργου Μωυσιάδη και οριζόντιο στο 25΄σε κεφαλιά του Παναγιώτη Χαρτοματσίδη.

Σε 47 λεπτά τα τέρματα: Δύο ο Νίκος Γκέληνος με πλασέ, στο 40΄και 63΄, δύο ο Κοσμάς Σαμαράς με κεφαλιά και πλασέ, στο 49΄και 87΄ αντιστοίχως και από ένα με πλασέ, ο Γιώργος Μωυσιάδης στο 66΄και ο Παναγιώτης Χαρτοματσίδης στο 68΄.

Διαιτήτευσε ο Τάσος Ασβεστόπουλος.

Η σύνθεση του νικητή: Τερζίδης, Γρηγοριάδης (63΄Πουρσανίδης), Ρουμελιώτης, Στεργίου (70΄Γούλελης), Γκέληνος (63΄Γκουντενούδης), Ν.Παπαδόπουλος (70΄Φυλακτός), Μωυσιάδης, Χαραλαμπίδης, Σαμαράς, Κοντσίδης, Χαρτοματσίδης (70΄Χατζησταύρου).

Η βαθμολογία

1.Πολύκαστρο 12-1 6

2.Αργυρούπολη 3-7 3

3.Παλαιό Αγιονέρι 2-9 0

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]

Έφιππη Νέα Δημοκρατία

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2023 είχα γράψει για τον μεγάλο κίνδυνο του Μητσοτάκη να μετατραπεί από μία σχετικά ικανοποιητική […]