Αγροτικά

Σε …. «αναμμένα κάρβουνα» οι κτηνοτρόφοι λόγω των κλειστών δημοτικών σφαγείων Αξιούπολης

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει η κατάσταση, που επικρατεί στην περιοχή της Παιονίας στις τάξεις των κτηνοτρόφων εξ αιτίας της εκκρεμότητας, που αφορά στην λειτουργία των δημοτικών σφαγείων Αξιούπολης, που εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά από τις αρχές Μαϊου.

Με τα «πυρά» να εξαπολύονται κυρίως προς την δημοτική αρχή Παιονίας καθώς τα σφαγεία ανήκουν στην ιδιοκτησία του δήμου Παιονίας.

Και τούτο, διότι την θεωρούν υπεύθυνη γιά την καθυστέρηση στην επανέναρξη της λειτουργίας των.

Όπως δήλωσε στον «Μαχτή» ο αιγοπροβατοτρόφος Κωνσταντίνος Σαούλης, φανερά προβληματισμένος, η επιβάρυνση, που δέχονται οι παραγωγοί εξ αιτίας της μη λειτουργίας των, είναι σημαντική και πλήττει ακόμη περισσότερο τον έτσι κι αλλιώς προβληματικό κλάδο τους, και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα σε παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τον δήμαρχο Χρήστο Γκουντενούδη.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή τονίζει διά στόματος του δημάρχου προς την «Η» αλλά και ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, ότι λειτουργεί προς την κατεύθυνση επανεκμίσθωσής των, καθώς η ουσιαστική αιτία γιά το ότι παραμένουν κλειστά έχει να κάνει με την αδυναμία της λειτουργίας των γιά μία σειρά από λόγους από μέρους του νυν μισθωτή.

Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει ο κ. Γκουντενούδης στην εν λόγω συνεδρίαση αναμενόταν συνάντηση μεταξύ του δήμου και του εντολοδόχου νομικού του ιδιώτη μισθωτή γιά την διευθέτηση των εκκρεμοτήτων και την οριστική παράδοση των κλειδιών των σφαγείων.

Γεγονός, που δεν κατέστη εφικτό, και αναμένεται να συμβεί στην επόμενη εβδομάδα, καθώς εκκρεμεί η υπόθεση και από πλευράς των δύο πλευρώ η καταγραφή και παραλαβή των υποδομών του σφαγείου.

Κάτι το οποίο, όπως μας δήλωσε ο νομικός του μισθωτή θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της εβδομάδας, καθώς έχει ορισθεί από πλευράς του δήμου η σχετική επιτροπή ενώ και ο ίδιος θα προβεί σε αυτήν άμεσα.
Είναι προφανές, ότι γιά την δημοτική αρχή η επιτάχυνση και ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι εκ των ων ουκ άνευ, όμως κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι η επαναλειτουργία των σφαγείων σε καμμία των περιπτώσεων δεν θα είναι άμεση.

Και τούτο διότι, πέραν της εν λόγω γραφειοκρατίας και της δημοπράτησης γιά την ανεύρεση νέου μισθωτή, υπάρχει και η έκθεση της κτηνιατρικής υπηρεσίας της υπηρεσιακής ενότητας που εισηγείται την προσωρινή αναστολή λειτουργίας γιά μία σειρά παραλείψεων, που έχουν διαπιστωθεί.

Τούτο σημαίνει, ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων, και εφ’ όσον κυλήσουν όλα ομαλώς και χωρίς ενστάσεις σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή έχουμε άμεση επιλογή νέου μισθωτή και συμόρφωση επί των παρατηρήσεων της κτηνιατρικής έκθεσης, η λειτουργία των δεν μπορεί να προκύψει πριν την παρέλευση τετραμήνου.

Μία εξέλιξη την οποία οφείλουν να γνωρίζουν, όσο και αν αυτή είναι επώδυνη, οι παραγωγοί της περιοχής, καθώς αυτό, που πραγματικά έχει σημαντικότερο ενδιαφέρον, είναι να υπάρξει προοπτική επαναλειτουργίας των βιώσιμη, κάτι το οποίο θα συνδέεται αμέσως κυρίως με τις επενδυτικές δυνατότητες του νέου μισθωτή, που θα πρέπει να αναζητηθεί μέσω συγκεκριμένων όρων και προϋποθέσεων που θα ενισχύουν αυτή την προοπτική.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα