Αγροτικά

Ξεκίνησαν τα μαθήματα κατάρτισης νέων αγροτών 2014 στο Κιλκίς

Διάρκειας περίπου ενός μηνός και συγκεκριμένα 25 ημερών θα είναι τα μαθήματα κατάρτισης για τους νέους αγρότες του 2014, τα οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης ξεκίνησαν ήδη σε ωρισμένες περιφερειακές ενότητες, μεταξύ των οποίων και του Κιλκίς.
ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Μετά το πέρας των μαθημάτων, δηλαδή από τον Ιούνιο και έπειτα, οι νέοι αγρότες θα μπορέσουν να υποβάλουον αίτηση για τη δεύτερη δόση του πριμ πρώτης εγκατάστασης.

Στόχος των μαθημάτων να δοθούν στους νέους οι απαραίτητες γνώσεις και τα προσόντα για να γίνουν επιχειρηματίες αγρότες.

Τα προγράμματα υλοποιούνται από τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα», αφορούν την φυτική, ζωική και μικτή παραγωγική κατεύθυνση της εκμετάλλευσης των καταρτιζόμενων, περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική κατάρτιση και έχουν διάρκεια 150 ωρών, ενώ συγχρηματοδοτούνται από το ευρωπαϊκό γεωργικό ταμείο αγροτικής ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται, ότι στην περιφερειακή ενότητά μας οι υπόχρεοι νέοι αγρότες είναι 311 και με βάση το πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις του ΟΓΕΚΑ «Δήμητρα» (πρώην ΚΕΓΕ) Κιλκίς όπου διενεργούνται τα μαθήματα, οι μαθητές θα παρακολουθήσουν τρεις κύκλους σεμιναρίων σε τέσσερα ταυτοχρόνως πεδία (συνολικώς δώδεκα).
ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Σε κάθε κύκλο συμμετέχουν περίπου εκατό υποψήφιοι νέοι παραγωγοί, οι οποίοι με την λήξη των μαθημάτων θα λαμβάνουν και την σχετική βεβαίωση, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση γιά την ένταξή τους στο σχετικό πρόγραμμα και κατά συνέπεια στην είσπραξη τωνπροβλεπομένων ενισχύσεων.

Περισσότερα

Η Επιμορφωτική Κιλκίς θα υλοποιήσει στο Πολύκαστρο ενημερωτική δράση για την Ανάπτυξη Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων ΜΜΕ

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε. – Κ.Δ.Β.Μ., (Ανάδοχος Έργου) σε συνεργασία με την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ – Α. Α.Ε. ΟΤΑ» (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.) […]

Δείτε ακόμα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]