Αγροτικά

Ξεκίνησε η χορήγηση ατομικών δελτίων γιά προγράμματα της Αγροτικής Εστίας

Ξεκίνησε χθες η χορήγηση των ατομικών δελτίων για τους 419.000 κληρωθέντες ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ στα προγράμματα Αγροτικής Εστίας για το 2015, από τα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών (ΚΕΠ).
Σε σχετική ανακοίνωση του ΟΓΑ σημειώνεται ότι την Παρασκευή 10.7.15 διενεργήθηκε η ηλεκτρονική κλήρωση για τα εν λόγω προγράμματα, για τα οποία αναδείχθηκαν οι 419.000 δικαιούχοι των παροχών. Τα ατομικά δελτία των κληρωθέντων θα διανέμονται από τα ΚΕΠ όλης της χώρας.
Τα προγράμματα που υλοποιούνται είναι:
– Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για 85.000 άτομα (συνταξιούχους και ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α. και προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους), διάρκειας έως 15 Μαΐου 2016.
– Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού για 15.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ, διάρκειας έως 15 Μαΐου 2016.
– Εκδρομικό πρόγραμμα τριήμερων, διήμερων ή μονοήμερων εκδρομών για 49.000 άτομα, διάρκειας έως 15 Μαΐου 2016.
– Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Εισιτηρίων Θεάτρου για 90.000 άτομα, διάρκειας έως 31 Μαΐου 2016.
– Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων για 180.000 άτομα, διάρκειας έως 31 Δεκεμβρίου 2015.
Σημειώνεται ότι, όσον αφορά στα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού, οι δικαιούχοι αφού ενημερωθούν ότι έχουν κληρωθεί για την συμμετοχή τους στα σχετικά προγράμματα θα πρέπει να προβούν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου, παραλαμβάνοντας την επιβεβαίωση κράτησης (voucher) από το κατάλυμα της επιλογής τους. Στη συνέχεια κάνοντας χρήση της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΟΓΑ «Καταχώριση κράτησης δωματίου» θα καταχωρούν τα στοιχεία της κράτησης τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν την προσέλευση τους στο τουριστικό κατάλυμα. Η διαδικασία αυτή είναι υποχρεωτική για την παραλαβή των Δελτίων των εν λόγω προγραμμάτων από τα ΚΕΠ, στα οποία θα εκτυπώνεται η επωνυμία του τουριστικού καταλύματος που έκανε κράτηση ο δικαιούχος.
Τα ονόματα των κληρωθέντων δικαιούχων, οι κατάλογοι των συμβεβλημένων με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ επιχειρήσεων για όλα τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr).

Περισσότερα

Δεκάδες τρακτέρ παραμένουν και καλούν σε παναγροτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα στον μεθοριακό σταθμό Ευζώνων

Παραμένουν στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων δεκάδες τράκτερ αγροτών και κτηνοτρόφων από την περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς, συντηρώντας το γενικότερο […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας