Γενικά

Ξεκίνησε το σχολικό έτος… του νέου κορωνοϊού και στον νομό Κιλκίς!

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

Την χρονιά του… νέου κορωνοϊού «σημάδεψε» στον τομέα της εκπαίδευσης η Δευτέρα 14.9.20, ημέρα έναρξης του νέου σχολικού έτους, καθώς η έναρξη αυτή διέφερε ριζικώς σε σχέση με τα έως πέρυσι γνωστά, αφού τα πάντα σ’ αυτήν προσαρμόσθηκαν στα μέτρα που ελήφθησαν κατά της διασποράς του θανατηφόρου ιού.

Και στον νομό Κιλκίς το κουδούνι δεν κτύπησε την ίδια ώρα, κάτι που συνέβη και με την τελετή του Αγιασμού, κάτι που είχε να κάνει με τον βαθμό ασφαλείας του κάθε σχολείου σε σχέση με το μέγεθος του προβλήματος σε κάθε περιοχή.

Ήταν, επίσης, παντού εμφανής η εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγείας, κυρίως σε σχέση με την χρήση της προσωπίδας, κοινώς μάσκας, και την τήρηση των αποστάσεων.

Μάλιστα στα σχολεία του Κιλκίς εκπαιδευτικοί και μαθητές πειθάρχησαν στην εφαρμογή αυτών των πρωτοκόλλων, παρά το γεγονός της διαδήλωσης περί των διακοσίων πολιτών κατά την προηγουμένη ημέρα ενάντια στην μάσκα και γενικώς τους περιορισμούς, που προϊδέαζε γιά έναρξη σχολικού έτους σε κλίμα έντασης.

Η όλη ατμόσφαιρα «αποτυπώθηκε» εμφανώς και στις δηλώσεις των δύο δημάρχων του νομού.

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

«Επαγρυπνούμε»
Έτσι, αναφερόμενος στην ημέρα, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης τόνισε τα εξής:

«Ο δήμος Κιλκίς επαγρυπνεί γιά την ασφαλή επιστροφή και παραμονή της εκπαιδευτικής κοινότητας στις σχολικές τάξεις, και τούτο προϋποθέτει πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Είμαστε δίπλα στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς έχοντας φροντίσει για την καλή κτιριακή κατάσταση των διδακτηρίων, γιά την περιποίηση των αυλείων χώρων, μέσα από ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων στην σχολική στέγη, έχοντας προμηθεύσει με όλα τα απαραίτητα μέσα (μάσκες, αντισηπτικά, θερμόμετρα κ.α.) τις σχολικές μονάδες και έχοντας προχωρήσει στην απολύμανσή τους.

Εύχομαι σε όλους μια καλή, μια παραγωγική χρονιά, χωρίς αιφνίδιες διακοπές. Με προσοχή και ασφάλεια.

Η μεγάλη δεσποτική γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, να δίνει στα παιδιά μας και στους δασκάλους και καθηγητές τους δύναμη, φώτιση και υγεία στο δύσκολο εκπαιδευτικό έργο τους».

«Στο πλευρό σας»
Με την σειρά του ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης δήλωσε τα εξής:

Ο δήμαρχος και η διοίκηση του δήμου Παιονίας εύχονται σε μαθητές ,εκπαιδευτικούς και γονείς δύναμη, επιμονή και υπομονή ώστε να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στις ιδιαίτερες προκλήσεις, που δημιούργησε η πανδημία του νέου κορωνοϊού, και που επηρεάζουν αμέσως την λειτουργία των σχολείων.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην υγεία των παιδιών και των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, θα σταθούμε δίπλα στα προβλήματα ώστε να εξασφαλίσουμε την ομαλή πορεία της σχολικής χρονιάς.

Καλή αρχή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα