Γενικά

Ξεκίνησε η κατασκευή περίφραξης στην δομή φιλοξενίας Ν.Καβάλας

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Εργασίες για την κατασκευή περίφραξης ξεκίνησαν από την Τετάρτη 21.4.21 στην δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας γιά πολίτες από τρίτες χώρες, οι οποίοι έχουν αιτηθεί ασύλου.

Μόνον που δεν αφορούν στην κατασκευή νατοϊκού τύπου, όπως έχει εξαγγελθεί στο παρελθόν, αλλά σε μία πιό κλειστού τύπου θα λέγαμε, καθώς θα κυριαρχείται από προκατασκευασμένα κομμάτια οπλισμένου σκυροδέματος ύψους τριών μέτρων, τα οποία θα συνδέονται με σιδερένιους κοιλοδοκούς, η εν εξελίξει πασσάλωση των οποίων αποτελεί και την πρώτη φάση υλοποίησης του έργου.

Στα σημαντικά της κατασκευής προσμετράται σίγουρα και το γεγονός, ότι τα προκατασκευασμένα τοιχία προέρχονται από την εμβληματική κιλκισιώτικη εταιρεία “Πρεκονστρούκτα» ιδιοκτησίας του αειμνήστου Βασίλη Σεργαννίδη, που στις ημέρες μας διανύει μία προσπάθεια από τους κληρονόμους του για να “μπεί” ξανά δυναμικά στην αγορά.

Τα αίτια αλλαγής του πλάνου δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά, όπως δήλωσε στον “Μαχητή” ο διοικητής της δομής Τραϊανός (Νάκης) Τρέγκας, έχουν συμφωνηθεί από πλευράς και των διεθνών οργανισμών, που χρηματοδοτούν τα σχετικά προγράμματα, σε τέσσερες τέτοιου τύπου δομές σε όλη την χώρα, δύο στην Νότιο Ελλάδα και δύο στη Κεντρική Μακεδονία (Διαβατών και Νέας Καβάλας).

Οι εργασίες της περίφραξης αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί περίπου σε είκοσι ημέρες, αρχής γενομένης την Δευτέρα 26.4.21 και αμέσως μετά θα τοποθετηθεί ειδικός μηχανισμός στην είσοδο του κέντρου φιλοξενίας, ώστε η είσοδος και έξοδος σε και από αυτό να πραγματοποιείται μόνον με κάρτα δικαιούχων στον αυτόματο μηχανισμό.

Ένα σύστημα, το οποίο, σε συνδυασμό και με την κατασκευή της περίφραξης, θα βοηθήσει στον καλύτερο έλεγχο της λειτουργίας της δομής, και για την εκτέλεση του οποίου είχαν δεσμευθεί έναντι των τοπικών παραγόντων του δήμου Παιονίας και ο κυβερνητικός αξιωματούχος και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς και ο συνάδελφος του αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Νότης Μηταράκης, στην προ μηνών από κοινού επίσκεψη τους στην δομή.

Μία δομή, που στις ημέρες μας φιλοξενεί λίγο παραπάνω από 1300 άτομα από διάφορες εθνότητες, παρουσιάζοντας μιάν αξιοπρόσεκτη μείωση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, όπου κάποια στιγμή υπό την διοίκηση του κ. Τρέγκα έφθανε να αριθμεί μέχρι και 1700 άτομα, απόρροια, βεβαίως, της γενικότερης μείωσης των μεταναστευτικών ροών, η οποία έχει καταγραφεί στην χώρα μας τον τελευταίο χρόνο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]