Γενικά

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι εγγραφές στα εσπερινά σχολεία

Στην σχετική ανακοίνωση, με τον εύγλωττο τίτλο «Η γνώση δεν έχει ηλικία», αναφέρονται τα εξής:

Το εσπερινό λύκειο και  γυμνάσιο λειτουργούν τα τελευταία δέκα χρόνια στο Κιλκίς με μεγάλη επιτυχία. Η ζήτηση για εκπαίδευση είναι εντυπωσιακή.  Η βελτίωση της υπάρχουσας εργασιακής κατάστασης, καθώς και η εύρεση καλύτερης εργασίας είναι οι σημαντικότεροι λόγοι απόφασης της συνέχισης των σπουδών στο Εσπερινό σχολείο. Κίνητρο, ωστόσο, μπορεί να θεωρηθεί και η απόκτηση περισσοτέρων γνώσεων για προσωπική ολοκλήρωση και ικανοποίηση ενός ονείρου, που για διάφορους λόγους διακόπηκε στα εφηβικά χρόνια.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σας ενημερώνουμε, ότι έχουν ήδη αρχίσει οι εγγραφές στα εσπερινά σχολεία του Κιλκίς.  Οι εγγραφές διενεργούνται στην λήξη και τις αρχές  κάθε διδακτικού έτους, ενώ οι μετεγγραφές από τα γενικά λύκεια και γυμνάσια έως 31 Μαρτίου και από τα ΕΠΑΛ έως 15 Οκτωβρίου.

Η φοίτηση είναι τριετής (τρεις τάξεις α΄, β΄, γ΄ γυμνασίου) για το γυμνάσιο και τετραετής (τέσσερες τάξεις α΄, β΄, γ΄ και δ΄  λυκείου) για το λύκειο. Το ωράριο αρχίζει από τις 18.00 ως τις 21.25 και τα μαθήματα είναι τα ίδια που διδάσκονται στα γυμνάσια και λύκεια.

Ποικίλα είναι τα πλεονεκτήματα φοίτησης στα  εσπερινά σχολεία:

-Δυνατότητα  εγγραφής έχουν εργαζόμενοι μαθητές (αλλοδαποί ή ημεδαποί), αυταπασχολούμενοι, όπως και άνεργοι με κάρτα ανεργίας αλλά και μητέρες ανήλικων τέκνων με απασχόληση στα οικιακά.

-Στα εσπερινά σχολεία εγγράφονται ενήλικες, χωρίς βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας, καθώς και ανήλικοι οι οποίοι απασχολούνται σε οικογενειακή επιχείρηση με υπεύθυνη δήλωση των γονέων ή κηδεμόνων τους. Ενήλικοι άνω των 25 ετών φοιτούν αυτοδίκαια.

-Εγγράφονται και φοιτούν  μαθητές από 14 έως 60 ετών.

-Το απολυτήριο ενός εσπερινού λυκείου ή γυμνασίου είναι απόλυτα ισότιμο με το αντίστοιχο ενός ημερήσιου γενικού λυκείου ή γυμνασίου.

-Τα τμήματα  των σχολείων είναι ολιγομελή.

-Yπάρχει αμέριστη συμπαράσταση από τους εκπαιδευτικούς.

-Τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών από περιοχές εκτός της πόλης του Κιλκίς καλύπτονται.

-Το όριο των απουσιών είναι μεγαλύτερο από τα λοιπά σχολεία λόγω της ιδιαιτερότητάς τους.

-Οι οικογένειες που δικαιούνται οικονομικής ενίσχυσης για να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο (κυρίως αθίγγανοι) μπορούν να τη λαμβάνουν στο τέλος της χρονιάς και αφού το σχολείο βεβαιώσει ότι το παιδί φοίτησε.

Ειδικότερα για το εσπερινό γυμνάσιο :

-Μαθητές που (αλλοδαποί ή ημεδαποί ) οι οποίοι δεν έχουν τελειώσει το δημοτικό σχολείο μπορούν να υποστούν μία τυπική εξέταση στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, του Οκτωβρίου και άλλων μηνών και σε περίπτωση επιτυχίας  να λάβουν απολυτήριο δημοτικού και να εγγραφούν στο εσπερινό γυμνάσιο.

-Η απόκτηση του απολυτηρίου γυμνασίου δίνει τη δυνατότητα εγγραφής στο εσπερινό ΓΕΛ Κιλκίς (καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο ΓΕΛ) και περαιτέρω σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικότερα για το εσπερινό λύκειο:

-Το λύκειο λειτουργεί με όλες τις κατευθύνσεις στη γ΄και δ’ τάξη.

-Οι μαθητές της δ΄τάξης έχουν το δικαίωμα μετά από πανελλαδικές εξετάσεις να εισαχθούν σε όλες τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ και ΤΕΙ) ή να λάβουν απολυτήριο με εξετάσεις μέσα στο σχολείο (ενδοσχολικές). Εξετάζονται πανελλαδικά σε διαφορετικά θέματα και μικρότερη ύλη απ΄ ότι αυτοί των ημερησίων λυκείων.

-Εισάγονται με ποσοστό 1% επί του συνόλου των εισακτέων στις πανεπιστημιακές σχολές. Γι΄αυτό και η πρόσβαση των μαθητών μας σε αυτές είναι ευκολότερη. Ειδικότερα για τη χρονιά που πέρασε το ποσοστό των μαθητών μας που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση άγγιξε το απόλυτο 100 %.

Για την εγγραφή απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά (μόνο σε όσους είναι μικρότεροι των 25 ετών για τους μεγαλύτερους δεν απαιτείται το παραστατικό 4. «Βεβαίωση εργοδότη ή υπεύθυνη δήλωση»).

-Τίτλος σπουδών απολυτήριο ή αποδεικτικό σπουδών της τάξεως που ολοκλήρωσε.)

-Πιστοποιητικό εγγραφής σε δήμο. (Γεννήσεως ή οικογενειακής κατάστασης)

-Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

-Βεβαίωση εργοδότη ή υπεύθυνη δήλωση αυτοαπασχόλησης θεωρημένη από το οικείο ταμείο.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα τηλέφωνα 23410 76226 (λύκειο) και 75314 (γυμνάσιο) ή στις ιστοσελίδες

: http://lyk-esp-kilkis.kil.sch.gr/

: http://gym-esp-kilkis.kil.sch.gr/

 

Περισσότερα

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται, την Τετάρτη 28.2.24, οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, αντιτιθέμενοι […]

Συνάντηση δημάρχου Κιλκίς με την πρόεδρο και τα στελέχη του ‘’Νηρέα’’ για τα Κέντρα Πρόληψης

Επίσκεψη στον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησαν χθες η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων