Κοινωνία

Ξαναλειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτούργησε για πέντε έτη από το 2015 έως το 2020.

Τα τελευταία δύο έτη εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊου ανεστάλη η λειτουργία του.

Φέτος κατά το σχολικό έτος 2022-23 ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρίδης, με την ευχή του σεβασμιτάτου Ποιμενάρχου μας κκ. Βαρθολομαίου, ο οποίος ευλόγησε εγκάρδια την φιλανθρωπική αυτή δράση θέτωντάς την υπό την αιγίδα της ιεράς μητροπόλεως, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς Γεώργιο Ιωαννίδη στο γραφείο της ενορίας, παρόντος και του πρώην προέδρου του Εργατικού Κέντρου Δημητρίου Βουλγαράκη, ζητώντας την συμβολή του για την επαναλειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, όπως έκανε και τα προηγούμενα έτη.

Ο κ. Ιωαννίδης διαβεβαίωσε την βούληση της διοίκησης του Κέντρου να σταθεί εκ νέου αρωγός στην σημαντική αυτή φιλανθρωπική δράση της εκκλησίας προς τους μαθητές του Λυκείου που προέρχονται από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα (πολύτεκνοι, άνεργοι, κλπ) παραχωρώντας δύο αίθουσες του Εργατικού Κέντρου για να γίνονται τα μαθήματα των παιδιών από τους εθελοντές καθηγητές.

Ο πάτερ Επιφάνιος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου για την αποδοχή της πρότασης συνεργασίας του και τον ενημέρωσε για την έναρξη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ με την τέλεση του Αγιασμού από τον σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κκ.Βαρθολομαίο.

Τις επόμενες ημέρες η Ενορία του Αγίου Δημητρίου θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Περισσότερα

Αποδόθηκε ο οφειλόμενος φόρος τιμής στην μνήμη του ήρωα εφέδρου ανθυποσμηναγού Σ.Μαυροματίδη

Τελετή αποκαλυπτηρίων της πινακίδας ονοματοθεσίας της κεντρικής οδού Πηγής σε οδό «Ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12.3.23, στον εν […]

Δείτε ακόμα

Αεικίνητος

Στην πανελλήνια απεργία της Πέμπτης 16.3.23 συμμετέσχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς. «Διεκδικούμε ασφάλεια στην εργασία, δικαιοσύνη και […]