Γενικά

Ξανά στην κυκλοφορία τα έως τώρα αποκλεισμένα οδικά τμήματα του ανισοπέδου κόμβου Πολυκάστρου

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία, από τα μέσα της περασμένης εβδομάδα, τα δύο αποκλεισμένα στην πρόσβαση εδώ και αρκετούς μήνες οδικά τμήματα του ανισόπεδου κόμβου Πολυκάστρου.

Υπενθυμίζεται, ότι στα εν λόγω τμήματα με κατεύθυνση από Πολύκαστρο προς Θεσσαλονίκη και αντιστρόφως είχε διακοπεί η διέλευση οχημάτων λόγω των εργασιών κατασκευής πλευρικών διοδίων στον επίμαχο κόμβο, και μέχρι προ τινος η κυκλοφορία διεξαγόταν μέσω ρυθμίσεων παράκαμψης με την «εμπλοκή σημείων του κάθετου οδικού άξονα της Εγνατίας επικινδύνων γιά πρόκληση ατυχήματος», όπως έχουν επισημάνει πολλάκις στο παρελθόν οι τοπικές δημοτικές αρχές του δήμου Παιονίας.

Μάλιστα, στο πρόσφατο συλλαλλητήριο κατά της δομής μεταναστών στην Νέα Καβάλα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Πολυκάστρου, ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, προκληθείς σχετικώς και αναφερόμενος στην παρατηρούμενη ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής, είχε αναφερθεί στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσής των το ταχύτερο δυνατόν, γιά την αποφυγή των εν λόγω κινδύνων, κρατώντας παράλληλα αποστάσεις σε σχέση με το ενδεχόμενο λειτουργίας των.

Σημειώνεται, ότι, με απόφαση της προηγουμένης κυβέρνησης, η οποία δεν έχει αλλάξει έως τώρα από την παρούσα ,προβλέπεται η λειτουργία πλευρικών διοδίων στον κόμβο του Πολυκάστρου.

Μάλιστα, η εν λόγω απόφαση, που σχετίζεται με την παραχώρηση σε ιδιώτες της Εγνατίας οδού και των καθέτων σε αυτή «αξόνων», όπως αυτός που διέρχεται από τον κόμβο του Πολυκάστρου, στο πλαίσιο αξιοποίησης των ως περιουσιακά στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ, έχει προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία .

Και τούτο, διότι το τμήμα του εν λόγω καθέτου «άξονος», αμέσως μετά τα πλευρικά διόδια με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη , είναι ένα τμήμα, που δεν έχει σχέση με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, και στο οποίο έχουν συμβεί δεκάδες θανατηφόρων δυστυχημάτων τα τελευταία τριάντα χρόνια, ως αποτέλεσμα μετωπικών συγκρούσεων.

Επιχειρήματα, τα οποία έχει θέσει ο δήμος και σε νομικό επίπεδο, καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης λειτουργίας των διοδίων, η οποία πρόκειται να εκδικασθεί τελικώς στις 22 Σεπτεμβρίου, μετά την αναβολή που πήρε τον περασμένο Απρίλιο λόγω της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται, ότι με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά από πλευράς του προέδρου της “Εγνατίας Οδού” Α.Ε Γεωργίου Κωνσταντόπουλου σε συνάντηση του με τον δήμαρχο Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη, δεν προβλέπεται η λειτουργία των επίμαχων πλευρικών διοδίων μέσα στο 2020.

Μάλιστα, το εν λόγω θέμα αναμένεται να συζητηθεί μαζί με τις ενδεχόμενες κυβερνητικές πρωτοβουλίες γιά την ανακατασκευή του “θανατηφόρου τμήματος” μήκους 43 περίπου χιλιομέτρων από τον κόμβο του Πολυκάστρου μέχρι τον αντίστοιχο των Ν.Μαλγάρων-Χαλάστρας σε επικείμενη συνάντηση το αμέσως προσεχές διάστημα παρουσία του υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά και του δημάρχου Παιονίας με τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Άρη Ξενόχο, λόγω κωλύματος του δημάρχου δεν πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα όπως ήταν προγραμματισμένο ενώ θα ακολουθήσει και συνάντηση του κ.Σιωνίδη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της “ΕΓΝΑΤΙΑΣ” Κωνσταντίνο Κουτσούκο ώστε να μην ενεργοποιηθεί η λειτουργία των πλευρικών διοδίων έως το τέλος του έτους.

Περισσότερα

Πρόσληψη δύο ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς προκηρύσσει την πρόσληψη δύο ατόμων για την εκτέλεση του υποέργου «Αρχαιολογία» του έργου, «Αποχετευτικά Δίκτυα αντλιοστάσια – καταθλιπτικοί αγωγοί και εγκατάσταση επεξεργασίας […]

Δείτε ακόμα