Αγροτικά

Τα κρασιά της Γουμένισσας «σάρωσαν» τα βραβεία στον 20o διεθνή διαγωνισμό οίνου

Για μιάν ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η άριστη ποιότητα των κρασιών, που παράγονται στην περιοχή της Γουμένισσας, με τα βραβεία που κατέκτησαν το 2020 στον 20o διεθνή διαγωνισμό οίνου και αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.

Βραβεύθηκαν οκτώ φιάλες από σταφύλια που μεγάλωσαν στο αμπελοτόπι της Γουμένισσας.

Στον διαγωνισμό κατάκτησαν ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

• Ο ερυθρός οίνος με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης “ΠΟΠ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ” εσοδείας 2011, του οινοποιείου Α.Ο.Α Χατζηβαρύτης Α.Ε., που βαθμολογήθηκε με τους 90 από τους 100 βαθμούς.

• Ο λευκός οίνος με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη “Π.Γ.Ε ΠΛΑΓΙΕΣ ΠΑΙΚΟΥ” «Τέταρτη Διάσταση» εσοδείας 2017, του Οινοποιείου Σ.Κεχρή & Σία Ο.Ε., που βαθμολογήθηκε με τους 92 από τους 100 βαθμούς.

Το ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ κατέκτησαν τα κρασιά:

• «Τάτση Γουμένισσα», ερυθρός οίνος με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης “ΠΟΠ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ” εσοδείας 2009, του οινοποιείου Περικλή Τάτση, που βαθμολογήθηκε με τους 89 από τους 100 βαθμούς.

• «Γουμένισσα Ϊ Single Vineyard», ερυθρός οίνος με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης “ΠΟΠ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ” εσοδείας 2015, του οινοποιείου Χρήστου Αϊδαρίνη που βαθμολογήθηκε με τους 87 από τους 100 βαθμούς.

• «Ξινόμαυρο» ερυθρός οίνος με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη “Π.Γ.Ε ΠΛΑΓΙΕΣ ΠΑΙΚΟΥ” εσοδείας 2016, του οινοποιείου Σ.Κεχρή & Σία Ο.Ε., που βαθμολογήθηκε με τους 87 από τους 100 βαθμούς.

Το ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ με 86 από τους 100 βαθμούς κατέκτησαν τα κρασιά των οινοποιείων:

• Αϊδαρίνης Χρήστος: «Συλλαβή Ξινόμαυρο Αφιλτράριστο» – Ερυθρός– 2016 – Π.Γ.Ε Πλαγιές Πάικου.
• A.Ο.Α Χατζηβαρύτης Α.Ε : «Βαγγέλη! Με Προσέχεις?» – Λευκός – 2019 – Π.Γ.Ε Πλαγιές Πάικου.

• Σ.Κεχρή & Σία Ο.Ε: «Τέταρτη Διάσταση» – Λευκός – 2019 – Π.Γ.Ε Πλαγιές Πάικου.

«Η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς συγχαίρει τα οινοποιεία, για την προσπάθειά τους να διατηρήσουν το κρασί της περιοχής σε περίοπτη θέση ανάμεσα στα καλύτερα κρασιά της Ελλάδος», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]