Πολιτική

Κ.Σιωνίδης: «Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας»

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού μετανάστευσης Παναγιώτη (Νότη) Μηταράκη στην έδρα του δήμου Παιονίας και στην δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας και τις δηλώσεις του περί ακυρώσεως της αποφάσεως για κατασκευή λυομένων κατοικιών σ’ αυτήν, ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστούμε τον κ. Μηταράκη γιά την επίσκεψη του στην πολύπαθη, λόγω Προσφυγικού- Μεταναστευτικού, Παιονία.
Μας έδωσε την ευκαιρία να του παρουσιάσουμε διά ζώσης τα τρέχοντα και τα διαχρονικά προβλήματα, που οφείλονται στην προσφυγική – μεταναστευτική κρίση και επηρεάζουν ευθέως τον τόπο μας.

Του θέσαμε τα αιτήματα της δημοτικής αρχής και των κατοίκων του δήμου, που συντεταγμένα διεκδικούμε το τελευταίο διάστημα, και στα οποία σθεναρός συμπαραστάτης, όπως φάνηκε και στην πολύωρη συνάντηση, στέκεται και ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, που συνόδευσε τον κ.Μηταράκη.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε τον κ. υπουργό να ανακοινώνει την θετική απόκριση του σε κάποια εξ αυτών, όπως την ακύρωση του έργου κατασκευής μονίμων κατοικιών στην Νέα Καβάλα, την αυστηροποίηση της λειτουργίας της δομής ( φράχτες τύπου ΝΑΤΟ, κάρτες εισόδου και ωράριο λειτουργίας), την απελευθέρωση του αεροδρομίου της Νέας Καβάλας και το κλείσιμο των δύο μικρών δομών, που λειτουργούν σε ξενοδοχεία του Πολυκάστρου.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την μείωση του αριθμού προσφύγων – μεταναστών στον δήμο μας και την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας έως το οριστικό κλείσιμο της δομής της Νέας Καβάλας, διότι πιστεύουμε ότι όλες οι περιοχές πρέπει να αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί.

Αναμένουμε την βοήθεια των κκ Μηταράκη και Γεωργαντά σε θέματα, που δεν εμπίπτουν στις άμεσες αρμοδιότητες τους, όπως η ενίσχυση της αστυνόμευσης των διερχομένων μεταναστών από τον δήμο, η βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων, η αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας με την αναλογία Ελλήνων μαθητών και μαθητών προσφύγων-μεταναστών.

Αναμένουμε την έναρξη της διαδικασίας των αποζημιώσεων για ιδιώτες και φορείς και την περαιτέρω στήριξη των αιτημάτων μας για την αποκατάσταση των πληγειντων υποδομών μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.