Πολιτική

«Κόσμημα» του νοσοκομείου Κιλκίς η ανακαινισμένη παιδιατρική

Νέα όψη και αναβαθμισμένη λειτουργικότητα, που την καθιστούν «κόσμημα» του ιδρύματος, παρουσιάζει η ανακαινισμένη παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς.

«Έναυσμα» της ανακαίνισης απετέλεσε το αρχικό κονδύλιο 23.500 ευρώ, το οποίο προσέφερε ευγενώς το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», ενώ ακολούθησαν εισφορές φορέων και πολιτών του Κιλκίς, «επωνύμων» και «ανωνύμων», τόσο σε χρήμα όσο και σε είδος, αλλά και η συμβολή των στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας και εργαζομένων του νοσοκομείου, που προσέφεραν εθελοντική εργασία.

Τα έργα ανακαίνισης περιελάμβαναν μεταξύ άλλων απομάκρυνση του φαρμακείου, που στεγαζόταν στην κλινική και μεταφέρθηκε σε ευπρεπή χώρο, διαμόρφωση δύο νέων θαλάμων πλήρων προδιαγραφών στον χώρο τον οποίο καταλάμβανε αυτό (θάλαμος νεογνών-βρεφών), γαλακτοκομείο), τοποθέτηση νέας υποδομής οξυγόνου, τοποθέτηση ψευδοροφής στον διάδρομο και νέου υγειονομικού τάπητα (μουσαμά) σε όλους τους διαδρόμους, γενικός ελαιοχρωματισμός, γενικός ευπρεπισμός κά.

Έτσι, η παιδιατρική κλινική του ΓΝΚ προσφέρει πλήρη, αξιοπρεπή και ασφαλή νοσηλεία.
«Δόθηκε τέλος», τόνισε στον χαιρετισμό του κατά την τελετή εγκαινίων ο διοικητής του νοσοκομείου Θοδωρής Ρεβενάκης, «σε ένα παραλογισμό, ένα σκάνδαλο θα έλεγα, δεκαετιών κατά τις οποίες υφίστατο… οκτάκλινος θάλαμος… εκτός κλινικής, με πρόσβαση… από το μπαλκόνι!

Τώρα μιλάμε πλέον για… κανονική κλινική, με είσοδο-έξοδο… που κλείνει!».

Η τελετή εγκαινίων λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Κιλκίς μετά την ανακαίνισή της πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9.4.19, σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, και ξεκίνησε με Αγιασμό, τον οποίο τέλεσε ο εφημέριος της ενορίας Μαυρονερίου υπεύθυνος και για το ιερό παρεκκλήσιο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του νοσοκομείου π.Ευγένειος Ιωάννου.

Κατόπιν απηύθυνε τον χαιρετισμό του κ.Ρεβενάκη, ενώ ακολούθησε ο αντίστοιχος του διοικητή της 4ης ΥΠΕ (υγειονομικής περιφερείας) Στρατή Πλωμαρίτη, ο οποίος εξήρε το έργο που παράγεται στο νοσοκομείο Κιλκίς από όλο το προσωπικό του.

Στα της λειτουργίας της παιδιατριακής κλινικής μετά την συντελεσθείσα ανακαίνιση των χώρων και αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών αναφέθηκε ενδελεχώς η διευθύντρια Σοφία Χρυσοστομίδου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η εκπρόσωπος του βασικού συντελεστή της ανακαίνισης σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» κ.Νίκη Ζολότα υπογραμμίζοντας την καταστατική αποστολή του να στηρίζει κάθε έργο, που αποσκοπεί στην αναβάθμιση των συνθηκών νοσηλείας παιδιών και του επιπέδου παροχής υπηρεσιών σ΄αυτά.

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]