Γενικά

Τοπικά «λοκ-ντάουν» σε Κιλκίς, Ημαθία, Πέλλα και Πιερία- Μάσκα παντού, κλείνουν τα καταστήματα στις 12

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα μας, ότι υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο για την εφαρμογή τοπικού «λοκ-ντάουν» στην περιοχή της Παιονίας, τελικά τα διάσπαρτα κρούσματα καθώς και οι μη σχετικές δειγματοληψίες σε δέκα άτομα που έχουν προκύψει από την διαδικασία ιχνηλάτησης, με το αστυνομικό τμήμα της Γουμένισσας να μην επιβεβαιώνει τα περί αναζήτησης των, οδήγησαν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας να εντάξη ολόκληρο το νομό Κιλκίς σε καθεστώς έκτακτων περιοριστικών μέτρων για δύο εβδομάδες.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας έχει ως εξής:

Περιοριστικά μέτρα τύπου Πόρου τίθενται σε ισχύ σε Πέλλα, Ημαθία, Πιερία και Κιλκίς λόγω έξαρσης του κορωνοϊού.

Τα δραστικά μέτρα αποφασίστηκαν μετά από την συρροή κρουσμάτων σε κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά αλλά και αυξημένα κρούσματα σε Κιλκίς και Ημαθία.

Μέτρα τύπου Πόρου σε Πέλλα, Ημαθία και Κιλκίς
Μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί και με τα χθεσινά αποτελέσματα στις Π.Ε. Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα για τις ανωτέρω Π.Ε. ως εξής:

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί της επομένης.

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς α’ βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται να υπάρξει αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Στις ανωτέρω περιοχές μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) και της ΕΛ.ΑΣ. για εντατικοποίηση των ελέγχων και για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από την Παρασκευή 11.9.20 από τις 6 το πρωί έως και την Παρασκευή 25.9.20 στις 6 το πρωί.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα