Γενικά

Ασυμπτωματικός ένας στους τέσσερις ασθενείς, λέει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ

Ένας στους τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό στις ΗΠΑ δεν εμφανίζει συμπτώματα της νόσου, όπως δηλώνει ο επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) της χώρας, Δρ. Ρόμπερτ Ρέντφιλντ.

Μιλώντας στο σάιτ NPR, ο Δρ. Ρέντφιλντ υπογράμμισε πως αυτή η διαπίστωση εξηγεί, πιθανότατα, το γιατί τα κρούσματα στις ΗΠΑ συνεχίζουν να εξαπλώνονται, μολονότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα «social distancing».

Ήδη, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεπεράσει τα 189.000, ωστόσο οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος. Πλέον, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξετάζει αλλαγές στις κατευθυντήριες γραμμές του, με βασικότερη αυτή, που θα καλεί τους πάντες να φοράνε μάσκες -και όχι μόνο οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

Και αυτό, καθώς πολλοί ασθενείς στα νοσοκομεία των ΗΠΑ, που διαγνώστηκαν με τη νόσο, είπαν στους γιατρούς ότι δεν έβηχαν, δεν είχαν πυρετό και δεν ένιωθαν να έχουν κανένα πρόβλημα με την αναπνοή τους.

Ο ίδιος ο Ρέντφιλντ εκτίμησε ότι ο φονικός ιός «θα μείνει μαζί μας» για τα επόμενα δύο χρόνια και εξέφρασε την ελπίδα ότι το σύστημα Υγείας θα είναι πιο έτοιμο να υποδεχτεί το «δεύτερο κύμα» της νόσου.

Πηγή:protothema.gr

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]