Κοινωνία

Η κοπή βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς, έκοψε τη βασιλόπιτά του στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια μνήμης από την Μικρασιατική καταστροφή του 1922.

Ο πάτερ Επιφάνιος, ως εκπρόσωπος της μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, ευλόγησε την πίτα και έδωσε τις ευχές του.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου Κωνσταντίνος Παπανικολάου, μετά τον σύντομο απολογισμό της διετίας που πέρασε, αναφέρθηκε στην προοπτική των δράσεων του 2023.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκτός των φίλων και μελών του συνδέσμου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, οι βουλευτές του ν. Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου και Γεώργιος Φραγγίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Κυριακίδης και ο εκπρόσωπος του διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού συνταγματάρχης Αναστάσιος Κυριακίδης.

Τιμητική παρουσία ο παλαιός φίλος του συνδέσμου, υποστράτηγος ε.α. Παναγιώτης Καρατζάς, ο οποίος έτυχε και το ένα φλουρί. Στους χαιρετισμούς τους οι επίσημοι ευχήθηκαν στον σύνδεσμο να συνεχίσει με επιτυχία τις κοινωνικές δράσεις του και τόνισαν την αναγκαιότητα της κοινωνικής συνοχής και την ισχυροποίηση της χώρας μας ως προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των απειλών που δεχόμαστε.

Στο πλαίσιο της ετήσιας βράβευσης, ο σύνδεσμος φέτος τίμησε τους κιλκισιώτες συγγραφείς Βλάση Αγτζίδη και Γεώργιο Μάνο, για το πλούσιο συγγραφικό τους έργο αφιερωμένο στις Χαμένες Πατρίδες της Ανατολικής πλευράς του Αιγαίου.

Επίσης τίμησε τα δύο εκδοτικά συγκροτήματα του νομού μας «Μαχητής του Κιλκίς» και «Ειδήσεις“, για την αδιάκοπη ενημέρωση τους, υπηρετώντας την πολυφωνία.

Την εκδήλωση ομόρφυναν με την παρουσία τους τα νέα παιδιά του Πολυάνειου Ωδειο Κιλκις, τα οποία με το μουσικό πρόγραμμά τους μάγεψαν τους ακροατές.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων