Πολιτική

Δικαστικό Μέγαρο: «Προτεραιότητα για το υπουργείο Δικαιοσύνης η ανέγερσή του» (Βίντεο)

Την ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του ιδίου ως αρμοδίου υπουργού Δικαιοσύνης να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες προκειμένου η περιφερειακή ενότητα μας να αποκτήσει επιτέλους δικαστικό Μέγαρο επανέλαβε μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας κατά την διάρκεια της σημερινής επίσκεψης στο Κιλκίς.

Στην πρώτη του επίσκεψη σε περιοχή της ελληνικής περιφέρειας από την προ διμήνου ανάληψη των καθηκόντων του ο Καρδιτσιώτης στην καταγωγή πολιτικός παρουσία του τοπικού βουλευτή και υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης Γεωργίου Γεωργαντά, του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και της προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Κιλκίς Ευρώπης Αρτόγλου χαρακτήρισε το εν λόγω έργο μιλώντας ενώπιον τους στο δημοτικό μέγαρο του δήμου Κιλκίς “ως την απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης σε επίπεδο υποδομών”.

Ενωρίτερα ο κ. Τσιάρας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ειρηνοδικείου και Πρωτοδικείου Κιλκίς διαπιστώνοντας εκ του σύνεγγυς την ακαταλληλότητα των εγκαταστάσεων ως χώρων απονομής Δικαιοσύνης και αμέσως μετά το οικόπεδο του πρώην Μύλου Σαμαρά, το οποίο όπως δήλωσε λίγο αργότερα στην συνάντηση του δημαρχείου φαντάζει ως ο πλέον κατάλληλος χώρος για την γρήγορη εκτέλεση του έργου.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα της εκτέλεσης του έργου υπήρξε επιφυλακτικός σε ότι αφορά τον ακριβή προσδιορισμό του, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν σε εξέλιξη διαδικασίες και επιλογές που τον καθιστούν δύσκολο να προσδιορισθεί, δηλώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση του ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί σε τρία περίπου χρόνια από σήμερα.

Δείτε τη αντίκρυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και τις συνομιλίες που είχε με τους υπαλλήλους και τους δικαστικούς λειτουργούς όταν επισκέφθηκε το Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο του Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή

Αν… δεν ήταν ο Σούλης!

Τον υφυπουργό υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο ανακοίνωσε ότι φέρνει στο Κιλκίς γιά εκδήλωσή της η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς […]