Αγροτικά

Έκλεισαν τον κόμβο Μαυρονερίου οι αγρότες του Κιλκίς

Σε συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου Μαυρονερίου προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 20.1.16 δεκάδες αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού μας, χρησιμοποιόντας γιά τον σκοπό αυτό τα τρακτέρ τους.

Μία κίνηση συμβολικού χαρακτήρα όπως δήλωσαν στον «Μαχητή» αγρότες με ηγετική παρουσία στις κινητοποιήσεις, όπως οι Γεώργιος Λασκάκης και Φίλιππος Κοτανίδης, χρονικής διάρκειας μιάς ώρας περίπου, η οποία έχει ως στόχο να καταδείξει την σφοδρή αντίδρασή τους στις προωθούμενες από πλευράς της κυβέρνησης αλλαγές στο θέμα της ασφάλισης και φορολόγησής των.

Όπως δήλωσαν αμφότεροι οι προβλεπόμενες από το κυβερνητικό πλαίσιο αλλαγές στους εν λόγω τομείς όπως αυτές έχουν διαρρεύσει έως σήμερα, εάν εφαρμοσθούν, θα αποτελέσουν ουσιαστική «ταφόπλακα» γιά τον πρωτογενή τομέα.

Ενα τομέα ισχυρής αναπτυξιακής και άμεσης διάστασης για την χώρα μας όπως τόνισε ο κ. Λασκάκης που θα πληγεί ανεπανόρθωτα, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην ψήφιση και υλοποίηση μέτρων που προβλέπουν υψηλές ασφαλιστικές και φορολογικές επιβαρύνσεις, και μάλιστα σε μία περίοδο ύφεσης και χαμηλής ρευστότητας γιά τους παραγωγούς.

Ιδιαιτέρως «αιχμηροί» υπήρξαν και κατά του αρμοδίου υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, τον οποίο κατηγόρησαν γιά υπαναχώρηση σε σχέση με τα όσα είχε συμφωνήσει πριν από μερικούς μήνες στις συναντήσεις του με τους παραγωγούς.

«Τα περί διαφωνιών του με συναδέλφους του υπουργούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης σε σχέση με τις επίμαχες αλλαγές «δεν μας αγγίζουν», όπως χαρακτηριστικώς τόνισαν, «καθώς αυτό, που έχει σημασία είναι αυτά που θα εφαρμοσθούν στην πράξη και εμείς μαζί με άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες όπως ιατροί, δικηγόροι, έμποροι, που αντιμετωπίζουν αντίστοιχη μεταχείριση θα αγωνισθούμε να μην συμβεί εν τέλει κάτι τέτοιο.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση αγνοήσει τα όσα εμείς διαμηνύουμε από εδώ αλλά και οι συνάδελφοί μας από άλλα σημεία της χώρας, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τους αγώνες μας και να κλιμακώσουμε περαιτέρω τις αντιδράσεις μας σε συνεννόηση με το πανελλήνιο συντονιστικό όργανο των αγροτών με το οποίο, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα