Πολιτική

«Συναγερμός» γιά το αγροτικό οδικό δίκτυο του Κιλκίς

Οι πρόσφατες συνεχείς έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο αγροτικό οδικό δίκτυο όλης της περιοχής ευθύνης του δήμου Κιλκίς, εξ ου και το ότι αυτός τελεί εδώ και καιρό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Το θέμα απασχόλησε κατά προτεραιότητα την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 16.2.15.
Κατά την διάρκειά της ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης ανακοίνωσε στο σώμα την διεξαγωγή συνάντησης-σύσκεψης όλων των προέδρων των τοπικών και δημοτικών ενοτήτων των πληγεισών περιοχών προκειμένου να «αποτυπωθεί» η κατάσταση και να ενεργοποιηθεί η διαδικασία προώθησης έργων αποκατάστασης.
Η συνάντηση αναμένεται να διεξαχθεί το πρώτο δεκαήμερο του προσεχούς Μαρτίου.

Σε ένα άλλο θέμα σχετιζόμενο με σημαντικά έργα σε κάποιο τομέα, και συγκεκριμένα με έργα αθλητικής υποδομής, ανακοινώθηκε, ότι ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης θα συναντηθεί εντός των προσεχών ημερών στην Αθήνα με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Κοντονή, με αντικείμενο την αποπεράτωση της κατασκευής του κλειστού προπονητηρίου-προθερμαντηρίου και όλων των υπολοίπων έργων στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς, η στασιμότητα στην εκτέλεση των οποίων αποτελούσε τα τελευταία χρόνια τροχοπέδη σε ταχεία αθλητική ανάπτυξη, ενώ σχημάτισε «εικόνα» υποβάθμισης στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς.

Εξ άλλου, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων και εργασιών καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο, όσον αφορά στις δημοτικές ενότητες Δοϊράνης, Μουριών και Κρουσίων (Κρουσσών).

Συνήγορος του Δημότη

Τέλος, έγινε γνωστό ότι το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως της Τετάρτη 25.2.15 με μοναδικό θέμα ημερησίας διάταξης την εκλογή του προσώπου γιά το θεσμικό όργανο του Συνηγόρου του Δημότη.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες, σχετική υποψηφιότητα αναμένεται να καταθέσει η δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα, πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς.

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]