Κοινωνία

Κιλκισιώτικη κοινωνία και «Αργοναύτες» «αποχαιρετούν» τον Γιάννη Αθανασιάδη

H κοινωνία του Κιλκίς «αποχαιρέτησε» ένα ακόμη καταξιωμένο μέλος της της «παλαιάς φρουράς».

Πρόκειται γιά τον παλαίμαχο συνδικαλιστή και παράγοντα των πολιτιστικών δρωμένων του Κιλκίς Γιάννη Αθανασιάδη, που απεβίωσε στις 25.9.18 σε ηλικία 90 ετών.

Ο εκλιπών άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην τοπική ζωή έχοντας διατελέσει επί μακρόν πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς και γιά εξ ίσου σημαντικό διάστημα πρόεδρος της ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος.

Με τον βίο και πολιτεία του έχαιρε της γενικής εκτίμησης ως πρόσωπο και προσωπικότητα κοινής αποδοχής, υπερασπιζόμενος το κοινό καλό και διατηρώντας υποδειγματικές σχέσεις με τους συμπολίτες του χωρίς ιδεολογικές, πολιτικές και κοινωνικές διακρίσεις.

Γι’ αυτό και το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του προκάλεσε λύπη και συγκίνηση σε όλους τους συμπολίτες, με τους οποίους συνδεόταν με δεσμούς φιλίας και συνεργασίας, με οποιαδήποτε ιδιότητά του.
Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση των «Αργοναυτών».

«Ανθρωπος με προσφορά»
«Το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» αισθάνεται την σημασία της δημοσίευσης γιά την απώλεια του μέλους της Ιωάννη Αθανασιάδη και θέλει να αποχαιρετίσει τον εκλιπόντα με την δέουσα ευγνωμοσύνη, γιά όσα προσέφερε στον σύλλογο, επιλέγοντας συνειδητά την χρονική στιγμή γιά αυτό το «αντίο», μακριά από την συγκινησιακή φόρτιση των πρώτων ημερών, μετά την «φυγή» του κυρ-Γιάννη.

Μέλος της ιδρυτικής επιτροπής του 1970 διετέλεσε πρόεδρος και μέλος πολλών διοικητικών συμβουλίων που κατά καιρούς διοικούσαν τον σύλλογο. Προσέφερε αρκετές ενέργειες με δυναμική παρουσία και προσωπικές δεσμεύσεις ώστε να αποπερατωθεί το σημερινό κτίριο των «Αργοναυτών» στο κέντρο της πόλης.

Πρωτοστάτησε ώστε να αρχειοθετηθούν πολλά έγγραφα από το μεγάλο αρχείο, που διαθέτει η ένωση, και να μπορέσει να αξιοποιηθεί και ως ιστορία του συλλόγου, προσφέροντας και βοήθεια γιά την διαχείριση αυτού του μεγάλου συλλόγου.

Ο άνθρωπος κυρ-Γιάννης πάντα είχε μιάν ανησυχία και ένα πατρικό βλέμμα γιά την πορεία του συλλόγου, διότι ήταν κομμάτι του εαυτού του, κομμάτι της καθημερινότητάς του, και έτσι το αντιμετώπιζε με την σχεδόν καθημερινή επίσκεψή του, και όσο του το επέτρεπε η υγεία του, στο κτίριο του συλλόγου.

Αυτή η σχέση βεβαίως ήταν αμφίδρομη, διότι και ο σύλλογος αναγνώρισε την προσφορά και το μεγάλο ενδιαφέρον του Ιωάννη Αθανασιάδη γιά τους «Αργοναύτες» τιμώντας τον με τον τίτλο του επιτίμου προέδρου του συλλόγου αλλά και με άλλες διακρίσεις σε διάφορες εκδηλώσεις.

Με την ευχή όλων να αναπαυθεί η ψυχή του, και το όραμά του αλλά και οι ελπίδες του γιά ένα κραταιό και δημιουργικό σύλλογο να βρει άξιους συνεχιστές, θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε ένα ακόμη μέλος του συλλόγου μας, που απέδειξε γιά ακόμη μία φορά ότι ο πολιτισμός και η άδολη προσφορά φανερώνουν δυνάμεις δημιουργικές και ωφέλιμες γιά το σύνολο της κοινωνίας.
Καλό ταξίδι κυρ-Γιάννη».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]