Πολιτική

Κ.Σιωνίδης– Θ.Τζούρτζος: «Αποκλειστικά χώρος αναψυχής τα «Δύο ποτάμια» Γουμένισσας»

Σε κοινή δήλωση προέβησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης και ο προσφάτως παραιτηθείς δημοτικός σύμβουλος, πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Θανάσης Τζούρτζος και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Σιωνίδη, για το θέμα χρήσεις του χώρου αναψυχής “Δύο ποτάμια” Γουμένισσας. Η Δήλωση αναφέρει τα εξής:

«Το 2017 η διοίκηση του κ. Γκουντενούδη επανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της γνωμοδότησης για επένδυση υδροηλεκτρικού σταθμού στη θέση «Δύο ποτάμια» Γουμένισσας.

Η παράταξη μας ξεκάθαρα δήλωσε τότε, ότι δεν συντρέχει λόγος να συζητηθεί το θέμα αυτό και εμμένει στη θέση που έχει τεκμηριώσει από το 2013, άποψη που πλειοψήφησε στο δημοτικό συμβούλιο.

Τα δύο ποτάμια υπήρξαν ανέκαθεν χώρος αναψυχής των κατοίκων της Γουμένισσας και έτσι πρέπει να παραμείνουν.

Σε άρθρο που δημοσιεύσαμε στις 28 Ιανουαρίου 2019 αλλά και στην διακήρυξη αρχών που κάναμε στις 17 Φεβρουαρίου στο Πολύκαστρο δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι συζητάμε με όλους τους ενεργούς πολίτες του δήμου μας που ασπάζονται τις αρχές στις οποίες κτίστηκε η παράταξη μας.

Συγκεκριμένα αναφέραμε την «προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, βιώσιμη και ισόρροπη διαχείριση των πόρων του, όπως το νερό (πηγές, ποτάμια, λίμνες, καταρράκτες), το πράσινο, η καλή χρήση του εδάφους και ανάπτυξη των υποδομών υγείας.»

Επειδή αντιμετωπίζουμε τα αυτοδιοικητικά θέματα με τη σοβαρότητα που αρμόζει στους κατοίκους της Παιονίας, υπενθυμίζουμε προς όλους ότι επιδιώκουμε συνεργασίες για το καλό του δήμου αλλά δεν διαπραγματευόμαστε τις αρχές μας προς όφελος κανενός.

Καλωσορίζουμε στην παράταξη μας όσους συστρατεύονται μαζί μας για το αύριο της Παιονίας και χαιρετίζουμε την συμπόρευση μαζί μας του κ. Θανάση Τζούρτζου.

Μας χαροποιεί δε ιδιαίτερα ότι ο κ. Τζούρτζος σεβόμενος τις αποφάσεις του δημοτικού και τοπικού συμβουλίου αλλά κυρίως την εκφρασμένη επιθυμία των κατοίκων της Γουμένισσας για το θέμα του υδροηλεκτρικού έργου στα δύο ποτάμια, μετέβαλε την αρχική του γνώμη και συμφωνεί με τη θέση της παράταξης μας.

Έχει άλλωστε αποδείξει πολλάκις τις δημοκρατικές του καταβολές και δεν αναμέναμε τίποτα λιγότερο και τώρα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Έφιππη Νέα Δημοκρατία

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2023 είχα γράψει για τον μεγάλο κίνδυνο του Μητσοτάκη να μετατραπεί από μία σχετικά ικανοποιητική […]