Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Η δέουσα ευαισθησία

Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Πέμπτης 16-6-22, της πρώτης «διά ζώσης» μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων γιά την πανδημία, ακούσθηκαν φωνές κριτικής στην διοίκηση του δήμου γιά την «εικόνα», που παρουσίαζαν αρκετοί χώροι του παλαιού κοιμητηρίου Κιλκίς, εσωτερικοί και εξωτερικοί.

Μία «εικόνα», στην οποία δόθηκαν χαρακτηρισμοί, όπως «άθλια», «απαράδεκτη» και «απογοητευτική».

Όποιος επισκεφθεί σήμερα τους ίδιους χώρους και στρέψει το βλέμμα του σε… όλη την έκταση του κοιμητηρίου, ευλόγως θα διερωτηθεί «μα πού την είδαν την «άθλια εικόνα», … στην φαντασία τους;».

Διότι, πράγματι, σήμερα η «εικόνα» του παλαιού κοιμητηρίου Κιλκίς «εκπέμπει» καθαριότητα, τάξη και ευπρέπεια, όπως ακριβώς, δηλαδή, αρμόζει σε τέτοιο χώρο.
Και τούτο διότι αποδείχθηκε, ότι η αντιδήμαρχος καθαριότηας Κατερίνα Γιαννακούλα – Ζιούτα όχι μόνον «έτεινε ευήκοον ους», αλλά και όταν αναφερόταν σε δραστικές παρεμβάσεις… το εννοούσε!

Που σημαίνει, ότι η ευαίσθησία δεν απέλιπε από τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, μειοψηφίας και πλειοψηφίας, αρκεί να επιδεικνύεται και σε όλα τα άλλα θέματα, στα οποία απαιτείται.

Πάντως, η συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί, παρά να επικροτηθεί από όλες τις πλευρές.

Περισσότερα

Η διαφορά… στο πατρώνυμο

Aνάμεσα σε αυτά, που προκάλεσαν εντύπωση στην πρόσφατη ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου από πλευράς […]

“Μιλούσε”… το ήθος του!

“Στην μουσική, αρχής γενομένης από την βυζαντινή, με “μύησε” από μικρό παιδί ο εξαίρετος ψάλτης, που είχαμε στο χωριό, Θοδωρής […]

Δείτε ακόμα

Γιά τέταρτη συνεχή χρονιά στην τελική φάση («φάιναλ έιτ») η χειροσφαιρική ομάδα εφήβων Αλέξανδρου Αξιούπολης

Νέο «κρίκο» στην μακρά «αλυσίδα» επιτυχιών και διακρίσεων του κιλκισιώτικου χειροσφαίρου πρόσθεσε η ομάδα εφήβων του Αλέξανδρου Αξιούπολης, καταλαμβάνοντας την […]