Αθλητισμός

«Κλοπή» θριάμβου Αλέξανδρου στην Νάουσα και νέα ήττα του ΓΑΣΚ από την ΧΑΝΘ

«Σκηνικό» θριάμβου, που θα «έφερνε τα πάνω κάτω» στην πρώτη τετράδα του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας, «έστησ廨 στην Νάουσα ο Αλέξανδρος Αξιούπολης.

Όμως, η λήξη του αγώνα βρήκε νικητή τον τοπικό Ζαφειράκη, ο οποίος «αποδέχθηκε»… «ασυζητητή» και ασμένως» το «δώρο», που του πρόσφερε… η διαιτησία (Δελόγλου – Θεοδοσίου), η οποία στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης «άρπαξε» την νίκη από τον Αλέξανδρο, υποχρεώνοντάς τον σε μία πέρα για πέρα άδικη ήττα.

Ηταν το χρονικό σημείο λίγο πριν το οποίο η ομάδα της Αξιούπολης «πήρε το επάνω χέρι» στο αποτέλεσμα (20-22) και είχε «δέσει στα σχοινιά» την γηπεδούχο.

Τότε ακριβώς «ξέσπασε»… «βροχή φαλτσοσφυριγμάτων» (ανύπαρκτα φάουλ), βήματα και πέναλτυ, αναίτιες δίλεπτες αποβολές) ή… μη σφυριγμάτων (μη παραχώρηση φάουλ ή πέναλτυ ή βημάτων υπέρ του Αλέξανδρου, «ατιμώρητες» παραβάσεις Ζαφειράκη).

Το αποκορύφωμα αυτών των αλλοπρόσαλλων σφυριγμάτων και παραλείψεων έφτασε στο τελευταίο πεντάλεπτο, και ενώ ο Αλέξανδρος, παρά τον διαιτητικό κατατρεγμό, διατηρούσε άμεση επαφή με τον Ζαφειράκη (24-23 στο 55’).

Από ένα σημείο και μετά ήταν ανθρωπίνως αδύνατον για τους Αξιουπολίτες να αντέξουν μέχρι τέλους, παίζοντας με επτά έναντι… εννέα!

Εύλογη, ύστερα από όλα αυτά, τα συναισθήματα οργής, αγανάκτησης αλλά και πικρίας που τους διακατέχουν, καθώς σε περίπτωση νίκης θα «έμπαιναν» στον «χορό» διεκδίκησης πρωταγωνιστικού ρόλου στο πρωτάθλημα, ενώ με ισοπαλία θα είχαν πολλαπλασιάσει τις προοπτικές εδραίωσης στην πρώτη τετράδα.

Όμως, θα πρέπει να ανασυνταχθούν αμέσως να ξεχάσουν αυτήν την κατάφωρη αδικία και να επιδιώξουν το καλύτερο στους επόμενους αγώνες, καθώς έδειξαν, ότι συγκροτούν ομάδα η οποία αξίζει και δικαιούται να βρίσκεται τουλάχιστον σ’ αυτήν την κατηγορία, προερχόμενη από ένα αξιόλογο «φυτώριο» το οποίο έχει αξιοσημείωτη συμβολή στην περιφερειακή και πανελλήνια φήμη του κιλκισιώτικου χειροσφαίρου.

Η σύνθεση:
Πεχλιβάνης (Στεφανίδης), Παλαιστής 5, Κοπαϊδης 4, Καραπείδης 4, Βραχιολίδης 3, Μαυρόπουλος 1, Καλπακίδης 2, Μουτούδης, Ζηλίδης 2, Καράγγελος 3, Γιαβασίδης, Τσερλίνης, Καρακασίδης, Ζάρας, Α. Παπαρήγας.

Η ιστορία επαναλήφθηκε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα
Στον εντός έδρας αγώνα με την πρωτοπόρο και διεκδικήτρια της ανόδου στην α1 εθνική κατηγορία ΧΑΝ Θεσσαλονίκης για το κύπελλο Ελλάδος η νεανική χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς ηττήθηκε «στις λεπτομέρειες» με διαφορά ενός τέρματος (27-28) και δεν προχώρησε στην επόμενη φάση.

Οι δύο ομάδες ξανασυναντήθηκαν στο νέο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς το Σάββατο 14.12.19, και σαν σε… «καρμπόν» ή «ακριβές φωτοαντίγραφο» οι κιλκισιώτες έχασαν την νίκη για την ίδια ακριβώς αιτία, με μοναδική διαφοροποίηση την «ψαλλίδα» των δύο τερμάτων (26-28).

Όπως στον αγώνα του κυπέλλου Ελλάδος έτσι και σε αυτόν του πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας ο ΓΑΣΚ «ξεχείλιζε» από αγωνιστικό πάθος, μέχρι σημείου «κατάθεσης ψυχής» και, παρ’ όλο που δεν προηγήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, «στρίμωξε» την στελεχωμένα από πολύ περισσότερα έμπειρα στελέχη ΧΑΝΘ, διεκδικώντας την νίκη από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, και μη αφήνοντάς της να δημιουργήσει διαφορά μεγαλύτερη των δύο τερμάτων:

Η λήξη ωστόσο, τον βρήκε ηττημένο, διότι για άλλη μία φορά:

-Υπέπεσε σε λάθη απειρίας στην τελική προσπάθεια, είτε μη «εκτελώντας» υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις είτε χάνοντας ευκαιρίες, που.. δεν χάνονται.

-Δεν απέφυγε στιγμές ολιγωρίας, χάνοντας αδόξως την κατοχή της μπάλλας, κάτι που το «πλήρωσε ακριβά», καθώς οι έμπειροι Θεσσαλονίκης εκμεταλλεύθηκαν αρκετές από τις επί πλέον επιθέσεις τους.

-Δεν εκμεταλλεύθηκε επαρκώς αν και είχε τις δυνατότητες, χρονικά σημεία του αγώνα, κατά τα οποία το λεγόμενο «μομέντιουμ» και η ψυχολογία ήταν με το μέρος του.

Παρ’ όλα αυτά η συνολική εμφάνισή του παρέπεμψε σε ομάδα με προοπτικές, έχοντας πολλά περιθώρια αγωνιστικής ανόδου και αναβάθμισης προδιαγραφών και επιπέδου.

Ισως εκείνο, που θα μπορούσε να του δώσει ώθηση κατά την παρούσα φάση, είναι μία «νίκη ψυχολογίας» επί ισχυρού αντιπάλου ανεξαρτήτως δικής του θέσεως.

Αλλωστε, το απέδειξε στους αγωνιστικούς χώρους, ότι η σημερινή θέση του είναι πλασματική και σαφέστατα τον αδικεί.

Και από την στιγμή που υφίστανται ακόμη αρκετά χρονικά περιθώρια βαθμολογικής ανάκαμψης, δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος να «τα παρατήσει», «ακυρώνοντας» τις θετικές εντυπώσεις που έχει ακολουθήσει έως τώρα.

Εξ άλλου, έτσι όπως εξελίχθηκε το φετινό πρωτάθλημα, και δεδομένων των γεγονότων του Καλοκαιριού, θα ήταν η καλύτερη επιλογή από πλευράς ιθυνόντων της ομάδας να «δουν» την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ως χρόνο… προετοιμασίας για την αμέσως επόμενη.

Τότε, δηλαδή, που σε συνδυασμό με οικονομική υποστήριξη του συλλόγου, θα πληροί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό της προϋποθέσεις μιας πολύ πιο δυναμικής και πρωταγωνιστικής παρουσίας.

Η σύνθεση:
Βαφειάδης (Μανουσαρίδης), Α. Τοκατζόγλου, Αν. Μαυρόπουλος Αρ. Φαχουρίδης, Χ. Μαυρόπουλος, Γιαβασίδης, Σ. Φαχουρίδης, Π. Φαχουρίδης, Αναστασιάδης, Βιολιτζής, Σακαλής, Φυτανίδης, Μέγκας, Φωτιάδης.

Τα πλήρη αποτελέσματα

Ζαφειράκης Νάουσας – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ 27-24

Αναγέννηση Αρτας – Αρχέλαος Κατερίνης 0-10αα

Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης – Φοίβος Συκεών 25-28

ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ – ΧΑΝΘ 26-28

Δεν αγωνίσθηκαν οι Ελπίδες Αμυνταίου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7η αγωνιστική)
1.ΧΑΝ Θες. 6 161-114 12
2.Ζαφειράκης Ν. 6 172-131 12
3.Φοίβος Συκ.Θες. 6 162-131 10
4.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ. 6 151-153 8
5.Αρχέλαος Κατ. 6 130-123 8
6.Κύκλωπες Αλεξ. 6 167-174 4
7.ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 6 155-170 2
8.Ελπίδες Αμυντ. 6 114-174 0
9.Αναγέννηση Αρτ. Αποσύρθηκε

Η επομένη ημέρα (Σάββατο 21.12.19)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ – Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης
ΧΑΝΘ – Ζαφειράκης Νάουσας
Αρχέλαος Κατερίνης – ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ
Δεν αγωνίζεται ο Φοίβος Συκεών

Περισσότερα

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]

Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]