Πολιτική

Ε.Αυγενάκης: «Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ένα «σύμφωνο» αλήθειας με τον λαό»

Το στίγμα της επόμενης διακυβέρνησης αυτής που στο επίκεντρό της θα έχει την ιδιωτική πρωτοβουλία και παραγωγικη επιχειρηματικότητα, σε συνδυασμό με την βελτίωση της παιδείας και με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία, θέλησε να δώσει το πολυμελές κλιμάκιο της ΝΔ, που με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος βουλευτή Ηρακλείου Ελευθέριο Αυγενάκη, την συμμετοχή του συντονιστή της ΟΔΕ μορφωτική υποθέσεων, βουλευτή Επικρατείας Θεοδώρου Φορτσάκη, της τομεάρχη ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας βουλευτή Ιωαννίνων Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, του βουλευτή Βοιωτίας και πρώην υπουργού Ευαγγέλου Μπασιάκου και την συνοδεία του τοπικού βουλευτή και πρώην υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά, πραγματοποίησε χθες περιοδεία στον νομό με επισκέψεις σε διάφορες επιχειρήσεις και φορείς του, που σηματοδοτούσαν τον εν λόγω σχεδιασμό.
IMG_9048
Μία επίσκεψη η οποία, όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, εντάσσεται στο πλαίσι εφαρμογής ενος σχεδίου, που περιλαμβάνει αντίστοιχες επισκέψεις αναλόγων κλιμακίων και στους 15 νομούς της Βορείου Ελλάδος, με την ευκαιρία της ελεύσεως του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ Θεσσαλονίκης το προσεχές Σάββατο κατά την διάρκεια της οποίας αυτός θα παρουσιάσει και το οικονομικό πρόγραμμα του κομματος.

Ένα πρόγραμμα που θα συνιστά, όπως τόνισε, ένα «σύμφωνο αλήθειας» γιά καθένα τομέα ξεχωριστά οικονομίας, γεωργίας, παιδείας κα που επεξεργάζεται εντατικά το σώμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο θα παρουσιάζεται σταδιακώς ανά τομέα το προσεχές διάστημα.

Το εν λόγω αποτελεί στρατηγική επιλογή του κόμματος της ΝΔ όπως επεσήμαναν όλα τα στελέχη της «καθώς αποτελεί την μοναδική διέξοδο γιά την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας στην προοπτική της ανάπτυξης».
Άπαντες αναφέρθηκαν με «βαρείς» χαρακτηρισμούς κατά της σημερινής συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υπογραμμίζοντας, ότι «αποτελεί μία επικίνδυνη, ιδεοληπτική, ανίκανη κυβέρνηση, που πορεύεται με τα ψέμματα, τον άκρατο λαϊκισμό, που ετοιμάζεται να εκπνεύσει».

Μία διακυβέρνηση που πορεύεται με άξονα «κομματικές προσλήψεις, υψηλή φορολόγηση που δεν αξιοποιεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια (2,8% απορρόφηση του νέου ΕΣΠΑ, 0% η απορρόφηση των κονδυλίων του «πακέτου Γιουγκέρ» κα., θέτοντας ουσιαστικώς «υπό διωγμό την έννοια της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας», επιχειρώντας να «υπονομεύσει την έννοια της πολυφωνίας στα μέσα ενημέρωσης» και ταυτοχρόνως να σηματοδοτήσει «την επιστροφή στο παρελθόν» στα θέματα της παιδείας μέσω «της υποβαθμίσεως της ποιότητας» που επιβάλλουν οι πρόσφατες πρωτοβουλίες του αρμοδίου υπουργού Νίκου Φίλη.

Απαντώντας στο σχετικό ερώτημα του «Μαχητή» οι κ.κ. Αυγενάκης και Ασημακοπούλου αλλά και ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο δημιουργίας ελεύθερης οικονομικής ζώνης και διαμετακομιστικού κέντρου στον νομό μας, επισημαίνοντας ότι είναι θέματα που έχουν πολλές παραμέτρους, τις οποίες εξετάζει η ΝΔ, καθώς συνάδουν με την γενικότερη οικονομική φιλοσοφία της, επισημαίνοντας διά του κ. Γεωργαντά, ότι αυτό που αποτελεί άμεση προτεραιότητα είναι το θέμα που σχετίζεται με την δημιουργία ζώνης ειδικής φορολόγησης στον νομο μας, που εκτος των άλλων συνορεύει με τα Σκόπια και έχει να αντιμετωπίσει πρόβλημα ισχυρότατου ανταγωνισμού λόγω της υπερφορολόγησης αγαθών και υπηρεσιών στην χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοδεία του κλιμακίου στον νομό μας ξεκίνησε με την επίσκεψη στο εργοστάσιο της «Ανατόμικ Χελπ» που παράγει ορθοπεδικά είδη με έδρα την Νέα Σάντα, συνεχίσθηκε στην παραπλήσια εταιρία «Αυγοδιατροφικη», στην μονάδα επεξεργασίας και παραγωγής μανιταριών στο Πεδινό, κατόπιν στο Κιλκίς με επίσκεψη στο κέντρο κοινωνικής στήριξης, όπου ενημερώθηκαν γιά την εν γένει δράση του, τον τρόπο χρηματοδότησής του αλλά και τις παρεμβάσεις έμπρακτης στήριξης και βοήθειάς του από την τοπική ΝΟΔΕ, όπως τις ανέφερε ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Βιολιτζής.
IMG_9070
Αμέσως μετά επισκέφθηκαν το παράρτημα του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, που εδρεύει στο Κιλκίς έχοντας ανάλογη ενημέρωση.

Αμεσως μετά παραχωρήθηκε η συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης (αναλυτικότερα θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε το μεγαλύτερο μέρος μαγνητοσκοπημένο στο maxitis.gr).
ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Το πρόγραμμα περιελάμβανε και επίσκεψη στην ΒΙΠΕ Κιλκίς στο Σταυροχώρι και συγκεκριμένα στις βιομηχανικές μονάδες της «Γιούριμακ» (ζυμαρικών) και «Κλέεμαν» (κατασκευή ανελκυστήρων) ενώ θα ολοκληρωνόταν με επισκέψεις στον μεθοριακό σταθμο των Ευζώνων και τις τοπικές επιχειρήσεις «Ντοπλέρ» (κατασκευής ανελκυστήρων) στο Πολύκαστρο και «Λύκας» (γαλακτοβιομηχανία) που εδρεύει στο Βαφειοχώρι.

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή

Αν… δεν ήταν ο Σούλης!

Τον υφυπουργό υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο ανακοίνωσε ότι φέρνει στο Κιλκίς γιά εκδήλωσή της η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς […]