Πολιτική

Κλειστές σήμερα οι υπηρεσίες των δύο δήμων του νομού

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα οι υπηρεσίες των δύο δήμων του νομού, με εξαίρεση τις κοινωνικές από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα.

Κατά το εν λόγω διάστημα οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν έξω από τα δημοτικά καταστήματα.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, τις οποίες διοργανώνει η περιφερειακή ένωση δήμων (ΠΕΔ/ΠΚΜ) Κ.Μακεδονίας, σε εφαρμογή σχετικής απόφασης της κεντρικής ένωσης δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης γιά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία δεσμεύονται τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της αυτοδιοίκησης και του Δημοσίου, με σκοπό την κάλυψη δανειακών αναγκών και αναγκών ρευστότητας.

Εν τω μεταξύ στις 11.30 το πρωί σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ και δήμαρχοι από όλη την χώρα θα συγκεντρωθούν στην Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν στο προεδρείο της και στους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων το ψήφισμα της Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς και αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της, εν όψει της ψήφισης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου στην ολομέλεια της Βουλής, η συνεδρίαση της οποίας γι’ αυτόν τον σκοπό θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα