Πολιτική

“Κλειδώνει” ο Φλωρίδης για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον Γιώργο Φλωρίδη, με στόχο να του ζητήσει την “επιστροφή” του στο ΠΑΣΟΚ μέσα από το ψηφοδέλτιο… Επικρατείας.

Οι συζητήσεις των δύο ανδρών έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες και στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως ο πρώην υπουργός θα πει το ναι στην επιστροφή του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Σημίτη με το ΠΑΣΟΚ.

Εναλλακτικά εάν δεν ευδοκιμήσει η συνεργασία για την πρώτη θέση του επικρατείας με τον Γ. Φλωρίδη παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής του Κοινωνικού Συνδέσμου είναι θετικός σε αυτήν την προοπτική, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να θέσει στην κορυφή του ψηφοδελτίου είτε τον Απόστολο Κακλαμάνη στον οποίο έχει γίνει σχετική πρόταση, ή τον πρώην επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Τ. Ρήγα ή στον Παντελή Καψή, ο οποίος φαίνεται ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος στην Β Πειραιά.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει με ψηφοφόρους του δηλώνει ότι δεν θέλει να συμμετέχει σε έναν εμφύλιο πόλεμο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και δείχνει προβληματισμένος για την εκλογική του κάθοδο.

Πάντως στο επικρατείας σε μη εκλόγιμη θέση θα είναι και η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ του τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.

Να σας θυμίσουμε ότι ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης είχε προανήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα με τη συμμετοχή και της Άννας Διαμαντοπούλου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο κ. Φλωρίδης τόνισε πως τον ενδιαφέρει η σύμπραξη μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, καθώς «το κενό, πρέπει να καλυφθεί».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε, πως πρόκειται περί ενός νέου φορέα που έχει ως στόχο να εκπροσωπηθεί στις εκλογές, όποτε και αυτές αν γίνουν.

«Να δημιουργηθεί ένας Δημοκρατικός Μεταρρυθμιστικός Πόλος μέσα από συγκρότηση δυνάμεων. Ξεκίνησε μία προσπάθεια εδώ και δύο χρόνια για να καλυφθεί το αίτημα της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα