Κοινωνία

Το ΚΚΣ τίμησε δεόντως την ημέρα των ΑΜΕΑ με σειρά εκδηλώσεων

Με σειρά εκδηλώσεων συμμετέσχε στην παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία το κέντρο κοινωνικής στήριξης (ΚΚΣ) Κιλκίς.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
«Η 3 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, δίνει την ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας αλλαγές που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.
Έτσι λοιπόν, φέτος το κέντρο κοινωνικής στήριξης αποφάσισε να ανοίξει τους «ορίζοντές» του και να υλοποιήσει καινοτόμες δράσεις δείχνοντας προς την τοπική κοινότητα τι ακριβώς παρέχει στους ωφελούμενούς και πως τους υποστηρίζει. Διοργανώθηκε ένα τριήμερο πλαίσιο σε δραστηριότητες και ιδιαίτερα διαδραστικό για τους ωφελούμενούς μας.
Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου υποδεχτήκαμε τα δύο τμήματα της γ’ τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς, όπου οι ωφελούμενοι του κέντρου κλήθηκαν να συνεργαστούν με τους μαθητές στην τέχνη της κεραμικής αξιοποιώντας τις δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των χρόνων που φοιτούν στο κέντρο.
Τη Τρίτη 2 Δεκεμβρίου επισκεφτήκαμε το 2ο ΕΠΑΛ-ΣΕ Κιλκίς, όπου σε συνεργασία με τον ιππικό όμιλο «Ράντσο» Κιλκίς, μεταφέραμε ένα άλογο στον αύλειο χώρο του σχολείου με το οποίο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματική συνεδρία θεραπευτικής ιππασίας- η οποία εφαρμόζεται σε ωφελούμενους του ΚΚΣ- από την εξειδικευμένη κοινωνική λειτουργό του κέντρου Γεωργία Τριανταφυλλίδη, την προπονήτρια του «Ράντσου» Ειρήνη Μητώνα και τον αθλητή ιππασίας οδηγό του αλόγου Δημήτρη Μητώση. Έπειτα πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση στην αυλή του 2ου ΕΠΑΛ καθώς ο καιρός δεν μας επέτρεψε να μετακινηθούμε στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.
Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου οι ωφελούμενοι του ΚΚΣ είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε φιλικό καλαθοσφαιρικό αγώνα με την ομάδα του Αετού στο νέο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς, τον οποίο διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και υποστηρικτών του ΚΚΣ. Την εκδήλωση πλαισίωσε με συγκρότημα σύγχρονου χορού το γυμναστήριο της Εύης Καζαντζίδου.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου και τον δ/ντη της Πρωτοβάθμιας Εκ/σης Κιλκίς, τους μαθητές του 2Ου ΕΠΑΛ-ΣΕ Κιλκίς και τον δ/ντη, τον δ/ντη της Δ/μιας Εκ/σης Κιλκίς, τους υπεύθυνους του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, το Ράντζο Κιλκίς για όλη του τη συμμετοχή, το Δασαρχείο Κιλκίς, το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Υποστηρικτών του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, τον ΠΑΣ ΑΕΤΟΥ με τους αθλητές του, την κα. Καζαντζίδου για την παρουσία της με την χορευτική ομάδα.
Η 3η του Δεκέμβρη ας είναι υπενθύμιση και οδηγός για όλους μας γιατί τα Άτομα με Αναπηρία χρειάζονται την μέριμνα μας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς».
Περισσότερα
Δείτε ακόμα