Γενικά

ΚΚΕ Κιλκίς: «Κανονικά, ο κ.Γεωργαντάς θα ήταν καλύτερο να απολογηθεί γιά τα κενά και προβλήματα στα σχολεία»

Την αντίδραση της τομεακής οργάνωσης Κιλκίς του ΚΚΕ προκάλεσε η ευχαριστήρια δήλωση του υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά γιά την υφυπουργό παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή την έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ του νομού Κιλκίς.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Είναι τουλάχιστον αστείο, αν όχι προκλητικό, να βγαίνει ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Γεωργαντάς και να ευχαριστεί την υφυπουργό παιδείας γιά την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού στα ΕΠΑΛ, στο Κιλκίς.

Κάθε χρόνο στο Κιλκίς, όπως και σε όλη την Ελλάδα, έχουμε την ίδια ιστορία, να μένουν χωρίς έγκριση ολιγομελή τμήματα ή να εγκρίνονται μετά από πιέσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, ακόμη και κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, όπως έκανε πέρυσι και φέτος το ΚΚΕ.

Ο κ. Γεωργαντάς, αντί να ευχαριστεί τη δική του κυβέρνηση γιά τα αυτονόητα, θα ήταν καλύτερο να απολογηθεί, που ακόμη και σήμερα, τέλη του Σεπτέμβρη, στο Κιλκίς, λείπουν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία, οι καθαρίστριες δεν επαρκούν για την ολοκληρωμένη καθαριότητα, μαθητές «στοιβάζονται» ανά 40 και 50 στα σχολικά λεωφορεία, υπάρχουν 20άρια και 25άρια τμήματα σε αίθουσες- «κλουβιά», ενώ πέντε μήνες μετά την «καραντίνα» τα νοσοκομεία του Κιλκίς και της Γουμένισσας παραμένουν υποστελεχωμένα και χωρίς επαρκή χρηματοδότηση.

Γιά όλα αυτά ο κ. Γεωργαντάς αποφεύγει να πάρει θέση μιας και προκαλούν “ζημιά” οικονομική και πολιτική στην κυβέρνησή του, η οποία συνειδητά επιλέγει να υπηρετεί κυρίως τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, όπως και οι προηγούμενες.

Επομένως, ας σταματήσει να παρουσιάζει τον εαυτό του ως «σωτήρα» του τόπου, γιά να νιώθει υποχρεωμένος ο λαός του Κιλκίς.

Αυτός που πληρώνει καθημερινώς μέσω της «βαριάς» έμμεσης και άμεσης φορολογίας και έχει δικαίωμα να έχει σύγχρονα στελεχωμένα σχολεία και νοσοκομεία γιά την μόρφωση των παιδιών του και την υγεία του».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.