Πολιτική

ΚΚΕ Κιλκίς: «ΣΥΡΙΖΑ; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω»

Την έντονη αντίδραση της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ προκάλεσε το άρθρο τοπικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με επίκληση αποφευγμάτων των ιστορικών στελεχών του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη και Νίκου Μπελογιάννη, στην οποία η ΝΕ/ΚΚΕ αποδίδει «σκληρούς» χαρακτηρισμούς.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Δεν θα χρειαζόταν πραγματικά να αναφερθούμε και να σχολιάσουμε καμμία ανακοίνωση της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, ή δηλώσεις και ανακοινώσεις στελεχών και υποψηφίων του. Εξ άλλου η κριτική του ΚΚΕ στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα είναι γνωστή και ξεκάθαρη.
Το να χρησιμοποιείς, όμως, λόγια του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη (χωρίς να λες ότι το κάνεις) και λόγια του στελέχους του ΚΚΕ Νίκου Μπελογιάννη, μόνο και μόνο για να «δείξεις» σε έναν αριστερό και προοδευτικό κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα με φιλολαϊκή κατεύθυνση, ψαρεύοντας σε θολά νερά εργατικές λαϊκές ψήφους, είναι τουλάχιστον προκλητικό και ντροπιαστικό αν όχι χυδαίο.

Πώς αλήθεια σκέφτεται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, όπως ο κ. Χρονόπουλος, να «φτιάξει έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων»;
o Με τη διατήρηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και των διαλυμένων ΣΣΕ. Τα τετράωρα ή τα δωδεκάωρα (με απλήρωτες υπερωρίες) κ.ά.; Γιατί δε λέει κουβέντα για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων;
o Με την διατήρηση της ανεργίας ή στην καλύτερη περίπτωση με την ανακύκλωση των ανέργων, από πεντάμηνο σε πεντάμηνο; Γιατί, όχι για εξάλειψη αλλά ούτε για την αποφασιστική μείωση της ανεργίας λέει κάτι, ούτε για την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας και το χρόνο παροχής τους.
o Με το 1,28 ευρώ αύξηση την μέρα στους συνταξιούχους κάτω των 700 ευρώ; Με τα δελτάρια φαγητού και με τις δέκα κιλοβατώρες ρεύμα την ημέρα; Δηλαδή μια λάμπα να καίει και ένα πιάτο φαΐ για την κάθε οικογένεια; Γιατί τόσα ψίχουλα μοιράζει.

Πώς αλήθεια σκέφτονται να φτιάξουν «έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων»;
o Με τους «ανιδιοτελείς» που μάζεψαν από αριστερά και δεξιά; Με τους μνημονιακούς υποψηφίους τους, που πλέον δεν προέρχονται μόνο από το στελεχικό δυναμικό του παλιού ΠΑΣΟΚ;
o Με τους «νέους» και «άφθαρτους», όπως έκαναν στην περιφέρεια Αττικής και ψήφισαν τον ίδιο αντιλαϊκό προϋπολογισμό μαζί με τους «παλιούς» και «φθαρμένους» που κατηγορούσαν πρωτύτερα;
o Με τη «δημοκρατία» του αρχηγού που αποφασίζει για όλους ή με την «αξιοπρέπεια» με ψίχουλα που τάζουν στο λαό;
o Με τη «δικαιοσύνη» των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στο κεφάλαιο και στους εργάτες ή με την «εθνική ανεξαρτησία» που θα διατηρεί τους ξένους και ντόπιους μονοπωλιακούς ομίλους στη χώρα μας, για να τους ανήκουν τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι δρόμοι;
Αν μ’ αυτές τις «αρχές» και «αξίες» το μέλλον ξεκίνησε για το ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός πρέπει να τους απαντήσει: «Ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω», γιατί το μόνο που θα καταφέρουν να «ανατρέψουν» τελικά θα είναι οι ελπίδες του λαού για ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτόν και τα παιδιά του.

Το συμπέρασμα τελικά που βγαίνει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει από τη μία να ρίξει τις απαιτήσεις του λαού στα τάρταρα και έτσι να τον πείσει ότι έφτιαξε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων του, και από την άλλη να φτιάξει έναν κόσμο στα όνειρα των καπιταλιστών.

Για το ΚΚΕ, και γι’ αυτό που αντικειμενικά και ρεαλιστικά έχει ανάγκη ο λαός της χώρας μας το 2015, «ο κόσμος στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» περιλαμβάνει πρώτα απ’ όλα αποκατάσταση όλων των απωλειών των τελευταίων χρόνων (εκτός κι αν αυτό ο κ. Χρονόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ το περιλαμβάνει στο πάρτι που τελείωσε, ή στο ότι δεν πρέπει να επιστρέψουμε στο χθες).
Περιλαμβάνει έναν κόσμο τον οποίο θα τον φτιάξει ο ίδιος ο λαός με τα χέρια του, πρωταγωνιστώντας σ’ αυτή την οικοδόμηση, και όχι μια κυβέρνηση με το λαό στο παρασκήνιο παθητικό θεατή.
Περιλαμβάνει έναν κόσμο όπου δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, και αυτό προϋποθέτει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής να ανήκουν στο λαό, να είναι κοινωνικοποιημένα, προϋποθέτει η χώρα να είναι αποδεσμευμένη από κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό από κάθε λυκοσυμμαχία τύπου ΕΕ και ΝΑΤΟ, προϋποθέτει ο λαός να μην αναγνωρίζει και να μην πληρώνει τα χρωστούμενα άλλων, των καπιταλιστών.
Γι’ αυτόν τον κόσμο μιλούσε ο Μπελογιάννης και αγωνίζεται 96 χρόνια το ΚΚΕ. Και αυτός ο κόσμος, το μέλλον, ξεκίνησε (όχι στις 26 του Γενάρη) αλλά το 1917 με τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Τότε έσπασε ο πάγος και χαράχτηκε ο δρόμος γα τους λαούς όλου του κόσμου».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]